Sindikati: Država može spasiti FAD

Jedinog balkanskog proizvođača spona i zglobova za sve vrste motornih vozila, "FAD" u Gornjem Milanovcu, držva može spasiti od bankrota, tvrde sindikati.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

11:43

Default images

Članovi Udruženje malih akcionara i Nezavisni sindikata održali su danas protestni skup ispred ulaza u FAD kada je pročitano pismo Vladi Srbije u kome je saopšteno da je iz ove fabrike nezakonito pokupljen novac.

Kako je izjavio Predsednik Udruženja malih akcionara, koji poseduju trećinu akcija, Ljubisav Jovanović, FAD ima sigurnu perspektivu i od Vlade traže da pronađe strateškog partnera, jer ima zainteresovanih, a odgovorni za ovakvo stanje krivično odgovaraju.

"Bankrot preti zbog hipotekarnih kredita koji nisu uloženi u razvoj i obrtna sredstva, pripisani kao žirantu koje obuhvataju proizvodne hale, upravna zgrada i šest hektara zemljišta koje su kupile firme iz Beograda: ITH, Nautika i Međunarodna distribucija šećera", rekao je Jovanović.

Predsednik ovog sindikata Miroslav Miletić izjavio je za agenciju Beta da menadžment stalno preti radnicima otkazima ako samo progovore o poslovanju, dok je on sam isteran sa posla zbog sindikalnih aktivnosti.

"Posle sudskog postupka vraćen sam na posao ali ponovo mi je uručen otkaz", rekao je Miletić.

Veliki broj novinara koji je pratio skup želeo je da čuje i rukovodstvo FAD-a, ali je fabričko obezbeđenje posle telefonskih razgovora reklo da im je naređeno da novinari ne smeju proći kroz kapiju i da nemaju o čemu da razgovaraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: