Železnice zakočile ruski kredit

Odbor direktora Železnica danas je umesto da potpiše Aneks ugovora o realizaciji ruskog kredita za rehabilitaciju pruga, rasformirao projektni tim i radnu grupu

Srbija

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

15:11

Default images

To će zakočiti ruski kredit, izjavio je pomoćnik ministra građevinarstva Miodrag Jocić.

On je rekao Tanjugu da je ministarstvo zaprepašćeno tom odlukom koja koči ruski kredit vredan ukupno 800 miliona dolara, za modernizaciju železničke infrastrukture u Srbiji.

Jocić je kazao da je reč o pregovorima sa Ruskom Federacijom za potpisivanje Aneksa 2, tačke jedan, koji se odnosi na tri deonice na severu Koridora 10.

"Pregovori su počeli u martu i trebalo je da radovi počnu u junu. Mi sada imamo situaciju da se, na dan kada treba da se potpiše Aneks 2, tačka jedan, ugovora u vrednosti od 48 miliona dolara, rasformiraju radne grupe za pregovore i da se tako pregovori produžuju za više nedelja i možda meseci", naglasio je pomoćnik ministra zadužen za železnicu.

On je kazao da takav potez dvojice izvršnih direktora Železnica Srbije direktno koči investicije na modernizaciji železničke infrastrukture u Srbiji i dodao da će o svemu tome biti obavešten potpredsednik vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Ministarstvo je zaprepašćeno odlukom Odbora direktora Železnica Srbije da na današnjoj sednici donose zaključke o razrešenju projektnog tima i radne grupe za pregovore", istakao je Jocić.

Aneksom 2 je ugovorena rekonstrukcija i modernizacija šest deonica u dužini oko 112 km: na severu Ruma - Golubinci u dužini od 17,9 km, Sopot Kosmajski - Kovačevac 18,4 km, Mala Krsna - Velika Plana 29,5 km i na jugu Vinarci đorđevo 15 km, Vranjska Banja - Ristovac 18 km i Bujanovac - Bukarevac 14 km.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: