"Zapadni Balkan može da se razvija"

Nemački poslanik Josip Juratović ocenio je da Zapadni Balkan može da pokrene ekonomski i infrastrukturni razvoj i stvori relevantno tržište za investitore.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

08:17

Default images

Uoči današnjeg sastanka o ekonomiji, u okviru konferencije o Zapadnom Balkanu koja se održava u Berlinu, Juratović je u saopštenju istakao da je će taj skup biti "prilika za razmenu iksustava i ideja kako bi ljudima dali veru u budućnost i time osigurali mir i stabilnost u regionu".

Današnji sastanak o ekonomiji otvoriće nemački ministar za ekonomiju i energiju Zigmar Gabrijel koji region Zapadnog Balkana smatra, iz geopolitičke perspektive, centralnim za projekte vezane za energiju i promet.

U Berlinu se danas održava konferencija "Zapadni Balkan", na kojoj će učestvovati visoki zvaničnici šest država regiona, Hrvatske i Slovenije, Nemačke i Evropske unije.

Cilj je da se potvrdi privrženost EU evropskoj prespektivi svih zemalja Zapadnog Balkana i procesu njihovog ulaska u Uniju, izmedju ostalog, i kroz podsticanje intenzivnije regionalne saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: