Zgrada arhiva APR-a bila u vodi

Zgrada arhiva Agencije za privredne registre u Rakovici je ozbiljno oštećena od posledica poplave, kaže predstavnica za medije Gabrijela Petković Jovanović.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2014.

14:33

Default images

Na konferenciji za novinare ona je rekla da su toj zgradi, u kojoj je smeštena kompletna arhiva privrede i svih pravnih lica, oštećeni temlji i da je sada stavljena van funkcije.

Kako je precizirala, zgrada Arhiva APR u kojoj je smešteno 20 kilometara arhivske građe nalazi se u blizini DMB ispod koga su prošle podzemne vode od izlivanja Rakovičcke i Topčiderske reke, tokom poplavnog talasa koji je prošle sedmice prošao kroz Rakovicu.

"Najviše će koštati to što su temelji ozbiljno oštećeni", rekla je Petković Jovanović, navodeći da su u zgradi Arhiva APR potpuno uništene elektroinstalacije, klima uređaji i liftovi.

Ona je istakla da su zaposleni dežurali danonoćno i da su u saradnji sa vatrogasnim službama i Upravom za vanredne situacije Opštine Rakovica učinili ono što su mogli da bi šteta bila manja.

Petković Jovanović je rekla i da je u skladu sa odlukom Vlade o proglašenju vanredne situacije u Srbiji, od 15. maja obrazovan krizni štab u sedištu Agencije u Brankovoj ulici i zgradi Arhiva APR-a u Rakovici

Svi automobili kojim raspolaže Agencija stavljeni su na raspolaganje republičkom kriznom štabu, a zaposleni iz APR-a su takođe na raspolaganju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: