Srbija

Utorak, 24.09.2013.

18:30

Nezaposlenost mladih veliki problem

Nezaposlenost je svima veliki problem, a posebno nezaposlenost mladih ljudi, ocenio je ministar privrede Saša Radulović.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar Radulović danas je učestvovao na ministarskom sastanku Centralnoevropske inicijative (CEI) u Budimpešti na kome je bilo reči o mogućim zajedničkim merama koje bi mogle da pomognu ekonomski rast u svim zemljama članicama ove inicijative.

Radulović je ocenio da je reč o važnom susretu ministara i predstavnika ministarstava ekonomije zemalja iz celog regiona Centralne Evrope, jer su ekonomski problemi zajednički i veoma slični.

"Nezaposlenost je svima veliki problem, a posebno nezaposlenost mladih ljudi. Sve zemlje imaju problem i sa prezaduženošću, ali je ekonomski rast ključan za sve i moramo ga ostvariti da bismo izašli iz krize u kojoj se svi nalazimo", rekao je Radulović, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Sastanak CEI je okupio dvadesetak ministara i predstavnika ministarstava privrede zemalja članica ove inicijative - Italije, Austrije, Mađarske, Poljske, Češke, Bugarske, Rumunije, Albanije, Moldavije, Ukrajine, Belorusije, kao i zemalja sa prostora bivše SFRJ.

CEI čine zemlje koje su članice Evropske unije, ali i one koje to nisu. Stoga je strateški cilj i osnova aktivnosti CEI - regionalna saradnja za evropske integracije i uspostavljanje čvršćih veza među zemljama članicama ove inicijative, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

18 h

Podeli: