Srbija

Utorak, 04.12.2012.

16:14

Zahtev za stečaj u Jugoremediji

Hipo Alpe-Adrija banka podnela je Privrednom sudu u Zrenjaninu zahtev za pokretanje stečaja u Jugoremediji, saopšteno je u tom sudu.

Izvor: Tanjug

Default images

Dugovanja „Jugoremedije“ znatno su veća od procenjene vrednosti fabrike, čija je celokupna imovina pod hipotekom više banaka, među kopjima je i Hipo Alpe Adrija.

Račun zrenjaninske fabrike lekova u blokadi je godinu dana, koliko dugo su i 462 radnika bez plate i socijalnog osiguranja. O zahtevu bankara Privredni sud će se izjasniti posle uplate predujma od strane podnosioca zahteva.
„Jugoremediji“ je, zbog duga, 16. decembra isključena struja i sistem grejanja, zbog čega je novopostavljena direktorka Jelena Jovanov zatražila pomoć od državnih i drugih organa kako bi od hladnoće bile spašene zalihe lekova koje pripadaju Direkciji robnih rezervi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

18 h

Podeli: