Takse za legalizaciju 200-300 evra

Ministar gradjevine i urbanizma Velimir Ilić izjavio je da bi takse za legalizaciju trebalo da iznose 200 do 300 evra i da se plaćaju na rate.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2012.

10:32

Default images

Ministar je za TV Pink kazao da bi Vlada Srbije trebalo da donese "specijalis" da se objekti legalizuju i prevedu na onoga ko je vlasnik objekta i zemljišta i da se ostavi žalbeni rok, ukoliko je u pitanju restitucija imovine ili ukoliko se taj objekat nalazi na gradskoj saobraćajnici.

On je dodao da u 90 odsto takvih slučajeva nije ništa sporno.Ilić je istakao da mora da se završi proces legalizacije nelegalizovanih objekata, kojih u Srbiji ima 700.000. Navodeći da je u ministarstvu formiran tim obučenih pravnika, Ilić je objasnio da će oni ići od opštine do opštine, obavljati legalizaciju i pomagati lokalnim vlastima, jer u mnogim sredinama ne postoji kadrovski potencijal za legalizaciju a postoje sporna pitanja imovine.

"Mi smo jedina država u Evropi koja je imala totalan haos u gradnji i taj haos se i dalje nastavlja", rekao je Ilić.On je najavio da će biti uveden red u urbanizmu i katastru nepokretnosti i da bi sve moglo da se legalizuje do kraja mandata ove vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: