Završiće put - posle 12 godina

Autoput Kragujevac-Batočina najverovatnije će biti završen u drugoj polovini 2013. godine, izjavio je direktor Preduzeća za izgradnju Kragujevca Veljko Merdžan.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2012.

14:59

Default images

Reč je o saobraćajnici ukupne dužine 25 kilometara, čija je izgradnja počela 2001. godine i koja će Kragujevac povezivati sa Koridorom 10, odnosno autoputem Beograd-Niš, i koja je, ne samo važna za privrednike i građane ovog dela Srbije, već je i obaveza države u projektu "Fiat automobili Srbija".

Završetak auto puta Kragujevac – Batočina poslednji put je najavljivan za kraj 2011. godine.

"Do danas je izgrađeno 10 kilometara, a trenutno se izvode radovi na deonici dugoj 3,3 kilometra", rekao je Merdžan.

Sredinom jula počeće radovi na izgradnji još 3,7 kilometra, od sela Gradac do ulaza u Batočinu, a u planu je i izgradnja petlje oko tog sela. Vrednost tih radova sa PDV-om iznosi 580 miliona dinara.

Merdžan je rekao da je preduzeće "Putevi Užice" za izvođača radova izabrano na tederu, a da je 29. novembar ove godine rok za završetak radova na toj deonici.

"To znači da preostaje u narednoj godini da se izgradi još pet kilometara od ulaza u Batočinu do autoputa Beograd-Niš, kao i nešto manje od tri kilometra kod Nikšićkog brda, deonice koju smo 'preskočili' na preporuku Fiat automobili Srbija, zato što taj deo autoputa Kragujevac-Batočina ima tri trake ", rekao je Merdžan.

Ostavinska rasprava u toku

Predsednik opštine Batočina Radiša Milošević rekao je da je za potrebe izgradnje autoputa na teritoriji te opštine ekspropiisano 80 odsto zemljišta određenog za tu namenu.

"Nije ekspropiisano još 14 parcela i pet stambenih objekata jer još nije okončana ostavinska rasprava", rekao je Milošević i izrazio očekivanje da će to biti rešeno do 1. septembra.

Izgradnju autoputa Kragujevac-Batočina finansira vlada Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: