Tadić: Ne smemo više praviti greške

Predsednik Boris Tadić kaže da je poljoprivreda šansa, da Srbija u poljoprivredi ima veliki potencijal i da se u budućnosti više ne smeju propuštati šanse.

Izvor: Tanjug

Tadić je rekao da je u prošlosti bilo grešaka, ali i dobrih poteza u poljoprivredi, ali da u budućnosti ne smeju da se propuštaju šanse.

U tom kontekstu, on je posebno naglasio da se sredstva kojima država raspolaže moraju usmeravati u prave oblasti kao što je, na primer, sistem kanala za navodnjavanje.

"U prošlosti smo mnogo gubili zbog tradicionalnog pristupa u poljoprivredi. Sada počinjemo da primenjujemo nova znanja i nove tehnologije", rekao jeTadić.

On je, takođe, rekao da uspešni poljoprivrednici, kao i drugi, mali ili srednji preduzetnici, treba da animiraju svoje sugradjane kako bi i oni počeli sa proizvodnjom, a drugima, koji nisu tako uspešni u pokretanju posla Tadić je poručio - "Ugledajte se na svoje uspešne komšije".

Tadić je istakao da država nije svemoćna, da ne može sve probleme da reši, ali da može da pomogne ljudima da počnu svoj posao.

Prema njegovim rečima važno je pronaći pravi proizvod kojim bi se Srbija nametnula u svetu, jer se samo tako može obezbediti rast. On je najavio skoro pokretanje Razvojne banke, jer bez nje nije moguće na pravi način pomoći preduzetnicima.

Vesti

Dinar jača pet para

Dinar će u ponedeljak, 1. juna biti pet para jači prema evru i zvanični srednji kurs će biti 120,6102 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Srbija petak 29.05. 17:44 Komentara: 4

Čadež sprema novi zakon

Novi zakon o komorskom sistemu može se očekivati do kraja godine, a paralelno sa njegovom izradom radi se i na promenama u sadašnjem, kaže Marko Čadež.

Srbija petak 29.05. 17:33 Komentara: 1
strana 1 od 7049 idi na stranu