Ima li leka za Jugoremediju?

Udruženje akcionara "Jugoremedija 3“ uputilo je zahtev Upravnom odboru fabrike da sazove vanrednu Skupštinu, kako bi se smenilo sadašnje rukovodstvo.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.02.2012.

08:13

Default images

Zbog problema, za koje se tvrdi da su izazvani lošim radom menadžmenta, akcionari traže smenu predsednika Skupštine Zore Vujaković, v.d. direktora Zdravka Deurića i njegovih najbližih saradnika.

Manjinski akcionari, među kojima je veliki broj penzionisanih farmaceuta, obrazlažu sazivanje vanredne Skupštine lošim finasijskim rezultatima u poslednje četiri godine i donosenjem loših poslovnih odluka, zbog čega je došlo i do pada vrednosti akcija na berzi, dugotrajne blokade računa, izostanka planova razvoja Oni traže da se izabere stručni poverenik radi provere finasijskih izveštaja i poslovnih knjiga.

"Ako Upravni odbor ne sazove Skupštinu u roku od 10 dana, Udruženje akcionara će se obratiti redovnom sudu, koji je u obavezi da u roku od 48 sati sazove vanrednu Skupštinu", naveli su objedinjeni manjinski akcionari.

Zbog alarmantnog stanja i najave štrajka zaposlenih u zrenjaninskoj fabrici lekova, gde država ima 42 odsto kapitala, u poseti je krajem prošle godine bio i ministar zdravlja Zoran Stanković. Posle njegovog izveštaja, republička vlada je osnovala komisiju koja još traži „recept“ i lek za ozdravljenje "Jugoremedije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Krah Aerodroma Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla je u aprilu ove godine ostvario samo 13.158 putnika (u istom mesecu prošle godine bilo ih je 67.152).

10:07

5.5.2024.

1 d

Podeli: