Srbija

Ponedeljak, 30.01.2012.

14:49

Mrkonjić: Jat srpskim biznismenima

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kaže da su u toku pregovori sa domaćim privrednicima sa kojima država namerava da osnuje novog srpskog avioprevoznika.

Izvor: B92, Beta

Default images

"Neću da kažem koji su, vi znate da su oni vrlo osetljivi ljudi koji imaju svoje interese i svoje razloge", rekao je Mrkonjić, ističući da bi objavljivanje njihovih imena u ovom trenutku moglo da ugrozi pregovore.

Ministar je kazao da "u sličnim situacijama kada mediji objave imena privrednika onda se u javnosti pokrene pitanje odakle im novac".

"Dajte još neku nedelju da budemo strpljivi sa tim", rekao je Mrkonjić. On je još jednom ponovio da će "novi Jat" biti formiran do kraja mandata ove vlade tako što će flota i deo zaposlenih preći u novu aviokompaniju.

"Ideja sa Jatom je da naši privrednici plus država prave novu kompaniju a stara kompanija da ostane sa dugovima i viškom radnika koji će dobiti socijalni program", objasnio je Mrkonjić.

On je rekao da bi nova kompanija funkcionisala sa starim avionima tokom ove godine a da bi već sledeće dobila nove letelice i profitabilno poslovala. Nova kompanija će dobiti i novi menadžment, dodao je Mrkonjić.

"Mi to očekujemo. Bar menadžment Jata u to veruje. I mi kao vlada u to verujemo", rekao je ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić.

Podsetimo, Novi magazin je u decembru objavio da imena svih budućih suvlasnika Jata nisu poznata, ali da se kao na najizglednije tipuje se na vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića i Miodraga Kostića, vlasnika MK grupe i akcionara AIK banke. Njima je, navodno, ponuđeno da u kupovini Jata učestvuju sa po deset miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

21 h

Podeli: