Srbija

Četvrtak, 04.11.2010.

13:28

I Kragujevčanima skuplje grejanje

Grejanje u Kragujevcu biće skuplje od 15. novembra za 15 odsto, odlučili su danas članovi gradskog veća.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Kragujevačko preduzeće "Energetika", koje toplotnom energijom sandbeva oko 19.000 stanova, tražilo je povećanje od 35 odsto, pravdajući ga povećanjem cene mazuta za 35 procenata, gasa za 45 i uglja za 22 odsto u proteklih godinu dana .

Nova cena grejanja biće oko 63 dinara sa PDV-om po kvadratnom metru stambenog prostora. Korisnici će, tako, za stan od oko 50 kvadrata,ubuduće plaćati 3.150 dinara sa PDV-om mesečno.

"Uvek je muka kada odlučujete o zahtevu koji je opravdan, a imate u vidu situaciju u kojoj jeste svaka naša porodica", izjavio je gradonačelnik Veroljub Stevanović i naglasio da je odobreno povećanje od 15 odsto, iako je obrazloženje "Energetike" bilo takvo da je prihvatljivo bilo i poskupljenje za 35 procenata.

Objašnjavajući da su za povećanje cene grejanja glavni razlozi povećane cene neophodnih energenata, direktor "Energetike" Nika Petrović je naglasio da to preduzeće mora da obezbedi kontinuirano grejanje, ali da ima velike probleme u dobavljanju energenata.

"Preduzeće 'NIS petrol' traži da se obaveze avansno plaćaju, dok 'Srbijagas' i rudnici insistiraju na plaćanju isključivo u valutnom roku", rekao je Petrović.

To će biti drugo ovogodišnje poskupljenje daljinskog grejanja u Kragujevcu. Poslednji put je grejanje poskupelo u februaru 8 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: