Slovenačka Perutnina želi Agroživ?

Vrlo je izvesno da će slovenački proizvođač živinskog mesa i prerađevina Perutnina Ptuj kupiti pančevačko preduzeće za proizvodnju mesa Agroživ.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.09.2010.

21:35

Default images

Inače, Agroživ je pre dva dana oglasio javni poziv za prodaju celokupne imovine vredne oko 35,4 miliona evra

Branislav Gulan iz PKS-a kaže da je Perutnina Ptuj, kupujući pre tri godine preduzeće Topiko iz Bačke Topole, već preuzela primat na srpskom tržištu živine, pa se vrlo lako može desiti da kupi i Agroživ.

"Od čelnih ljudi iz tog preduzeća čuo sam da imaju ambiciju da se dalje šire i osvajaju tržišta živine u regionu. Ne bih bio iznenađen ako odluče da kupe i Agroživ", navodi Gulan i dodaje da je Perutnina Ptuj pre tri godine preuzela preduzeće Topiko iz Bačke Palanke, jednu od najvećih farmi živine u Srbiji, koje sada uspešno posluje. Živa Stojin iz sindikata Nezavisnost u Agroživu kaže da je radnicima potpuno svejedno ko će da ih kupi, važno im je samo da sačuvaju svoja radna mesta i dobiju priliku da rade.

"Bilo bi dobro da Agroživ uskoro dobije novog vlasnika i da kao neopterećeno preduzeće krene da normalno radi. Sačuvali smo proizvodnju, primamo plate i to je najvažnije", ističe Stojin.

Agroživ u stečaju oglasio je prekjuče javni poziv za prodaju celokupne imovine čija je vrednost procenjena na 3,7 milijardi dinara. Na prodaju su ponuđeni zemjište, objekti, postrojenja i oprema, udeli u drugim firmama i potraživanja od kupaca.

Rok za dostavljanje ponuda je 20. oktobar, a javno otvaranje ponuda obaviće se u Privrednom sudu u Pančevu 28. oktobra. Pravo na učešće imaju sva pravna i fizička lica. Ponude čija je vrednost manja od predviđenog depozita od 743,6 miliona dinara, neće se uzimati u obzir.

Prodaje se i 33.000 kvadratnih metara zemljišta u Žitištu, oprema za uzgoj živine, inkubatori, oprema za klanicu, oprema za klanje, hlađenje, pakovanje i zamrzavanje živinskog mesa, kamioni, hladnjače, traktori i ostala poljoprivredna mehanizacija. Ponuđeni su i udeli u preduzećima Agroživ promet i Finansije iz Pančeva, Živinavet iz Zrenjanina, Panonija iz Crepaje, Agroživ invest iz Žitišta, Agroživ iz Banjaluke, Peščar promet iz Banatskog Karlovca...

Na prodaju su ponuđeni upravna zgrada Agroživa u Pančevu, osam silosa za smeštaj stočne hrane, turističko-ugostiteljski objekat u Međi, motel „Bolji život" u Srpskom Itebeju, restoran Toračana u Toraku, kafana Olimpija u Tordi, a u Žitištu upravna zgrada, prodavnica, motel Kozara, kafana Bosna, kao i deo kuće u Beogradu, ali i ostale pomoćne građevine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

5 h

Podeli: