Srbija

Utorak, 29.11.2011.

09:43

Dragan Tomić, direktor Simpa zauvek

Kompanija Simpo iz Vranja postoji 48 godina, od čega samo četiri na njenom čelu nije bio Dragan Tomić (1937), koji je uz to dobio još jedan petogodišnji mandat.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Naime, delegati Skupštine akcionara Simpa iz Vranja odlučili su da Tomić i narednih pet godina bude na čelu najvećeg srpskog proizvođača nameštaja.

Delegati su ovu odluku doneli na sednici Skupštine koja je održana na 48 rođendan kompanije.

Tomić je na čelu Simpa u kontinuitetu – od 1967. godine, kada je kao tridesetogodišnjak doveden "sa ciljem da od propasti spasi četiri godine staru fabriku nameštaja". Pod Tomićevim rukovodstvom, fabrika je narasla na kompaniju u kojoj radi oko 6.000 zaposlenih i u okviru koje posluje 80 malih i srednjih, uglavnom proizvodnih preduzeća.

Na 48. rođendan kompanije, Tomić je posle izbora na mesto predsednika poručio da će Simpo naredne godine povećati proizvodnju ni manje ni više nego za 45 odsto, izvoz za 65 procenata, a plasman na domaćem tržištu 35 odsto.

„U uslovima teške ekonomske krize mi ćemo napraviti još jednu uspešnu godinu koja će nam omogućiti da bolje živimo“, poručio je Tomić akcionarima.

Kako se navodi na sajtu kompanije, svojinska transformacija Simpa završena je 2002. godine, kada je Institut za tržišna istraživanja iz Beograda procenio vrednost preduzeća na 80 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uskoro ostajemo bez nafte?

Nafta je jedan od najvažnijih resursa za čovečanstvo. Koristi se ne samo za proizvodnju goriva i maziva, već i kao sirovina za proizvodnju sintetičke gume, sintetičkih tkanina, plastike, deterdženata, boja i lakova, đubriva, pesticida, voska i još mnogo toga.

10:07

8.6.2024.

1 d

Podeli: