Srbija

Ponedeljak, 22.05.2017.

11:51

FCA: Kreće novi model; Sindikati: Videćemo

Kompanija Fijat-Krajsler automobili Srbija 25. maja objaviće početak proizvodnje novog modela "fijat 500L", koji će se od ove godine proizvoditi u Kragujevcu.

Izvor: Beta

FCA: Kreće novi model; Sindikati: Videćemo
Foto: Gettyimages

Prema najavi iz kompanije, svečanost će biti održana od 11 časova u krugu kragujevačke fabrike FCA Srbija.

"Nakon pet godina, slavimo uspeh modela 'fiat 500L' predstavljanjem nove investicije koja će biti prekretnica u razvoju i garancija budućih uspeha kompanije FCA Srbija", navodi se u saopštenju kompanije.

U Samostalnom sindikatu FCA Srbija u Kragujevcu rekli su agenciji Beta da je reč o početku proizvodnje restilizovanog klasičnog modela "fijat 500L".

Pored klasične varijante "500L" u Kragujevcu se još proizvode dve verzije - "living" i "treking".

"Mi jedva čekamo četvrtak, da saznamo od Fijatovih rukovodilaca kakvi su planovi kompanije za našu fabriku i radnike i Kragujevac", rekao je predsednik sindikata Zoran Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uskoro ostajemo bez nafte?

Nafta je jedan od najvažnijih resursa za čovečanstvo. Koristi se ne samo za proizvodnju goriva i maziva, već i kao sirovina za proizvodnju sintetičke gume, sintetičkih tkanina, plastike, deterdženata, boja i lakova, đubriva, pesticida, voska i još mnogo toga.

10:07

8.6.2024.

1 d

Podeli: