Srbija

Utorak, 07.02.2012.

10:34

BAS-u 300.000 RSD od osiguranja

Građanima koji karte kupuju na Beogradskoj autobuskoj stanici automatski se naplaćaje i dodatnih 15 dinara na ime „dobrovoljnog osiguranja".

Izvor: Alo.rs

Default images

Ovo je samo dodatno osiguranje jer je po zakonu svaki auto prevoznik obavezan da osigura putnika koji koristi njegove usluge.

Kako na sajtu BAS-a stoji da sa 40 perona BAS-a u jednom danu krene više od 800 autobusa, koji prevezu između 10.000 i 15.000 putnika, kada se ta brojka pomnoži sa 15 dinara, lako je izračunati da se samo dnevno na taj način od građana uzme između 150.000 i 300.000 dinara. Doduše, pored svakog prodajnog šaltera stoji obaveštenje da „uplatom od 15 dinara stičete pravo na dobrovoljno osiguranje od posledica nesrećnog slučaja u staničnom prostoru i u autobusu“, niko od putnika ne biva upitan da li želi ili ne tu uslugu, koju inače obezbeđuje „Dunav osiguranje“.

Nadležni u BAS-u kažu da oni ne vide ništa sporno u takvoj praksi.

“Na svakom šalteru stoji obaveštenje o tome da osiguranje nije obavezno” , izjavila je glavna koordinatorka prodaje BAS-a, a na pitanje da li su dužni da putnike pitaju žele li da se osiguraju, ako ih je prevoznik već osigurao po zakonu, ona je odgovorila: „Nisu dužni jer pored stoji obaveštenje. Pri naplati se pretpostavlja da kupac želi da se osigura.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: