15.000 € za srpske startape

Srpski startapi iz oblasti klimatskih promena imaju priliku da dobiju bespovratna sredstva od 15.000 evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2017.

15:00

15.000 € za srpske startape

Climate — KIC Startap Akcelerator je program namenjen mladim startapima koji razvijaju rešenja u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena i aktivan je u 9 zemalja. Ove godine u Srbiji program realizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Startap akademijom.

Pet odabranih domaćih startapa dobiće grant u vrednosti do 15.000€ po timu, a osim novca, tu su i bootcampovi, radionice i mentorski program koji vodi Startit.

Poziv za učešće je otvoren za startape iz Srbije i regiona sa proizvodima koji imaju visok komercijalni potencijal kao i usmerenost na rešavanje problema klimatskih promena.

Climate — KIC Akcelerator je najveći evropski cleantech akcelerator za early-stage startape, fokusiran na pripremanje inovativnih timova za pronalaženje prvih korisnika, prve investicije i skaliranje njihovog biznisa.

Program će se odvijati kroz tri faze:

Razvoj biznis modela: Rad na razvoju biznis modela, finaliziranje prototipa proizvoda i dobijanje fidbeka sa tržišta.

Validacija biznis modela i prvi korisnici: Kroz mentorsku podršku, startapi ulaze u narednu fazu validiranja svog biznis modela i pridobijanja prvih korisnika. U ovoj fazi timovi imaju pristup novčanim sredstvima i grantovima kojima će pokriti određene troškove u razvoju svog biznisa.

Investicije i skaliranje: Poslednja faza programa služi da pripremi startape za buduće runde investiranja i skaliranje.

Prijave su otvorene do 3. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: