"Nije po zakonu da date za plate"

Crveni krst Čačak morao je da vrati u gradski budžet skoro 900.000 dinara koje su nenamenski isplatili kao plate.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

14:08

Default images

Služba za budžetsku inspekciju grada Čačka izvršila je vanrednu kontrolu trošenja sredstava u Crvenom krstu od 1. januara do 30. novembra 2013, na osnovu usmenog naloga gradonačelnika Vojislava Ilića, i utvrdila da 870.981,91 dinar nisu utrošeni u skladu sa zakonskim propisima.

Kako je rečeno danas na sednici gradskog veća ovaj iznos, Crveni krst je, postupajući po nalogu budžetskog inspektora, nakon druge opomene, vratio taj novac u gradsku kasu.

Prema rečima Načelnika službe za budžetsku inspekciju Milorada Rubakovića, navedena sredstva nisu utrošena u skladu sa propisima.

"Crveni krst je bio nestrpljiv i isplatio plate, kao i deo materijalnih troškova iz sopstvenih izvora što zakon ne dozvoljava. Da bi nadoknadili taj novac trebovali su ga iz budžeta za šta nisu imali osnov", precizirao je on.

Iz tog razloga, 870.981,91 dinar morala su biti vraćena u gradski budzet.

Ova inspekcija trenutno sprovodi vanrednu kontrolu javnih nabavku u čačanskom Centru za socijalni rad od 2011. do 2014. godine, a na osnovu izveštaja Anketnog odbora za sagledavanje rada direktora i ostalih problema u funkcionisanju ove ustanove, dodao je Rubaković.

"Kontrola je u toku, za sada nema velikih problema, ali ima određenih nepravilnosti", zaključio je on, dodajući da će kompletan izveštaj podneti na narednoj sednici gradskog veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: