"Matori" Golf i dalje nedodirljiv, Rumuni vladaju SUV segmentom

Do pre nekoliko godina rumunska Dacia je bila automobil za izbegavanje, mnogi to i danas čine, ali trenutno rumunski proizvođač ima dva modela među deset najprodavanijih u Evropi, a jedan je lider u svom segmnetu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 24.05.2019.

20:15

Foto: Dacia promo

Naime, Dacia Duster je bio najprodavaniji krosover u aprilu na "Starom kontinentu" i među deset najprodavanijih modela ukupno uz potkompaktni Sandero.

Prema rezultatima analitičke agencije JATO Dynamics, Duster je postao lider u SUV segmentu u Evropi sa 18.593 prodate jedinice.

Međutim, najpopularniji automobil na kontinentu je i dalje Volkswagen Golf koji je u četvrtom mesecu poslednje godine aktuelne sedme generacije prodat u 35.452 primerka.

Na drugoj poziciji je Renault Clio sa 29.998, dok je treći na "postolju" još jedan Volkswagen – Polo sa 22.637.

Sa više od 20.000 prodatih jedinica su još Ford Focus i Dacia Sandero, a iza njih su Peugeot 208, Škoda Octavia, Ford Fiesta, Citroen C3, te pomenuti Sandero.

Iza Dustera u segmentu krosovera su VW Tiguan, Renault Captur, Nissan Qashqai, Peugeot 3008, VW T-Roc.

Što se tiče pogonskog goriva, dizeli se sve manje traže. Dok benzinci drže 59 odsto tržišta, dizeli su na tek 32%, što je pad od 4% u odnosu na isti period prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: