Audi S4 za 2016. premijerno u Frankfurtu

Pored standardne verzije modela A4, koji je Internet premijeru imao još krajem juna, Audi na sajmu automobila u Frankfurtu predstavlja novi S4 sa 354 ks.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2015.

08:34

Default images

Nova generacija Audija S4 niža je u poređenju sa regularnom "četvorkom" za 23 mm.

Automobil je postavljen na 18 inčne alu felne dok se kontakt sa podlogom ostvaruje preko pneumatika dimenzija 245/40. Kao opcija, dosupni su i točkovi od 19 inča.

Audi je saopštio da je limuzinska verzija novog S4 teška 1.630 kg. Karavan S4 Avant ima masu od 1.675 kg.
Tapacirung u kabini i sportska sedišta presvučeni su Nappa kožom i Alcantarom, dok su površine komandne table i centralne konzole obložene materijalom od ugljeničnih vlakana.

Kao i u drugim modelima najnovije generacije Audijevih vozila, i ovde kokpitom dominira veliki ekran multimedijalnog sistema u obliku tableta.
Kao doplatna opcija, u ponudi je 12,3 inčni displej koji menja analognu instrument tablu koji smo takođe već videli u nekoliko novih Audija, a koji je debitovao u modelu TT.

LED farovi su standardni deo opreme. Kupcima su na raspolaganju i opcioni farovi sa LED Matrix tehnologijom, a među brojnim doplatnim sadržajima izdvaja se praktični "head-up" displej.
Za pogon je odabran novi V6 3.0 TFSI turbo-benzinac u koji je upakovano 354 ks (260 kW), dok maksimalni obrtni moment iznosi 500 Nm.

Motor je snažniji, ali i lakši u odnosu na pogonsku jedinicu iz prethodnog Audija S4, a proizvođač tvrdi i da je ekonomičniji (prema fabričkim podacima, prosečna potrošnja je 7,4 l/100 km).
Snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću osmobtzinskog tiptronic menjača i quattro sistema.

Iz stanja mirovanja do stotke S4 ubrzava za 4,7 s. Maksimalna brzina ograničena je na 250 km/h.

Audi S4 Sedan i S4 Avant na tržištu će se pojaviti 2016. godine, a cena za sada nije obelodanjena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: