BG: Komunalci sa tabletima umesto "pauka"

Komunalni policajci rešavaće problem nepropisnog parkiranja u centru Beograda i kažnjavaće prekršioce uz pomoć 50 tablet uređaja, dok će "pauk" vozila intervenisati samo u najekstremnijim slučajevima.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.03.2015.

15:33

Default images

Tableti kojima će komunalni policajci fotografisati prekršaje, povezani su online sa kontrolnom sobom u kojoj sedi saobraćajni policajac i inspektor, objašnjava gradski menadžer Goran Vesić.

"To znači da će pauk intervenisati samo u najekstremnijim slučajevima kada zbog nepropisno parkiranog vozila ne može da se obavlja javni saobraćaj, kada auto stane na pešački prelaz ili zelenu površinu", izjavio je Vesić gostujući na RTS-u.

Kako je rekao, oni koji se parkiraju na ulici biće snimljeni, fotografija će biti poslata u operativni centar, a prekršiocu će stići kazna na kućnu adresu.

"Kazna iznosi 5.000 dinara, ako je plati odmah moći će da je smanji na 2.500 dinara", kaže Vesić.

"Na taj način regulisaćemo one zone grada koje su zaista napadnute tim divljim parkiranjem, a to su delovi Vračara, Njegoševa, Bulevar kralja Aleksandra, deo oko Karđorđeve i Savamale, Strahinjića bana, oko hotela Jugoslavija, gde se svi prosto zaprepastimo bahatim parkiranjem iako u tim delovima grada postoje neiskorišćene javne garaže ili parkirališta", naveo je gradski menadžer.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: