Aktuelno

Petak, 13.03.2015.

15:33

BG: Komunalci sa tabletima umesto "pauka"

Izvor: B92

BG: Komunalci sa tabletima umesto "pauka" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

да да

pre 9 godina

Само нису додали да ова мера НЕ ВАЖИ за аутомобиле који по слободној процени изгледају скупо !!!

U pravu je komšija...

pre 9 godina

U kraju oko hotela Jugoslavija je izgradjeno par zgrada mimo urbanog plana koje su pojele parking prostor stanovnika bloka 11c. Vikendom jos nagrnu i "splavari" pa su stanovnici bloka 11c prisiljeni da parkiraju i na trotoarima...
(Kipo, 13. mart 2015 17:45)

Te zgrade su Megatrend i stambena zgrada sa nekoliko kafića u dnu zgrade. Tu su i lokali sa hranom (inače podignuti za vreme sablje kada su bila zabranjena okupljanja i naši višednevni protesti pali u vodu, a zemljište uzeto od države na koji način u stambenom bloku na sred ulica???) gde dolaze iz celog grada da jedu a iza te nove zgrade se nalazi teniski tereni plus balon za fudbal (inače devedesetih otet deo igrališta osnovne škole odmah pored). Sad možete samo zamisliti kakva gužva tu nastane, nekada se tu kruži kao u centru grada da bi se našlo slobodno mesto. U to kako se i na koji način gradilo neću ulaziti, ali parking mesta po zakonu u odnosu na broj novih zgrada nikada nisu napravljena. Pre dvadesetak godina urbanistički rešene zgrade sa zelenilom, danas turska mahala sa mirisima roštilja i bahatim povremenim gostima...

Ivana

pre 9 godina

A kad parkiraju dzip na mesto za invalida? Sta onda? Mogu samo svima bahatima iz srca da pozelim da im zaista i zatreba mesto za invalida...

aca

pre 9 godina

Pauk i treba da nosi samo vozila koja ometaju saobracaj. Tako bi kazne bile manje ali i cesce jer policija moze da ostavi mnogo vise kazni ako ne ceka pauk vozila. Ali ako gradovi ne ucine nesto za jos mesta za parkiranje onda je to samo represija na gradjanima a sama drzava je kriva zbog nedovoljnog broja mesta. Takodje treba povecati broj mesta i u zonama koje se ne naplacuju i koje trebaju biti samo u trgovackim delovima grada jer ne moze grad naplacivati i vazduh svojim gradjanima a vozaci pri registraciji placaju i neku taksu za javne povrsine.

zmau

pre 9 godina

Hm, ne bi bilo loše da obnoviš svoje poznavanje propisa. Na trotoarima je u principu zabranjeno parkiranje. Samo ukoliko je saobraćajnim znakom eksplicitno dozvoljeno onda sme, i u tom slučaju treba ostaviti minimum 1.6 metara lufta za hodanje.

Promatrac

pre 9 godina

Taj tablet ne moze da izdrzi ni 2 sata bez specijalne baterije ili PowerBank dodatka za punjenje! Tableti su jeftiniji od telefona ali konstantan upload slika ce sprziti bateriju kakav god da je uredjaj.

Beogradjanin

pre 9 godina

Odlicno.Samo napred.
Sve to treba prosiriti I na ostale ucesnike saobracaja.
Takodje,Kao primer bahatosti neka poslozi I ovo:nedelha uvece 22,20 ekipe ljudi idu Sa KOFAMA LEPKA,CETKAMA U PO BULEVARU LEPE NA STOTINE PLAKATA,STO PO RAZVODNIM ORMARICIMA,BANDERAMA,ROLETNAMA NA IZLOZIMA.JEDNOM RECJU UNISTAVAJU NASU I TUDJU IMOVINU.Zakon prema kome se svi takvi oglasivaci moraju SUOCITI SA FAKTURAMA I TO DOBRIM.Grad izgleda Kao SARAJEVO 92.

Baxus

pre 9 godina

Pokažem komunalnim policajcima 2 parkirana vozila bez tablica, i oni kažu nisu nadležni oni nego komunalna inspekcija. Odem u komunalnu inspekciju u opštini Palilula u Nišu i prijavim to njima pre više od mesec dana , i opet ništa. Radi li neko nešto u Nišu ili postoji samo Beograd
(Nišlija, 13. mart 2015 22:18)

Nema to veze sa Niš, prijatelju.

Kod mene, u Beogradu, na Zvezdari, stoje tri komada koji i dalje imaju stare tablice i još dva koji imaju nalepnice barem dve godine.

Zvali komunalnu više puta, oni kažu nemogu da ustanove čiji su ;) Svi znamo i lično sam im rekao kada sam zvao, samo jmbg čoveka im nisam dao, ma ne zanima ih.

Hm

pre 9 godina

@(hmm, 15. mart 2015 10:40)

Recicu samo, da drzava mora da radi na poboljsanju infrastrukture zemlje, a gradske uprave na infrastrukturi gradova. Ako to podrazumeva gradnju garaza onda su u obavezi. Mnogo je veci problem, sto po zakonu svaka zgrada mora da obezbedi parking mesto po stanu, a kod nas u proseku svaka zgrada ima samo jedno parking mesto. Niko nikad kaznjen za takve stvari i naravno nikom nista. A onda ce da prelome na narodu. E sad, ja ne razumem ljude koji moraju bas ispred prodavnice ili kladionice ili banke da stanu, samo cas da trknu, a ja uredno svaki put trazim i nadjem parking mesto pa idem zavrsavam poslove koje imam. Nekad bude blizu, nekad ne, ali sam miran barem od pauka.

Ivan S

pre 9 godina

Ne znam što je trebalo deset godina od smene Miloševića da se uradi nešto jednostavno i razumno ali podržavam. Uvek sam tvrdio da problem sa bahatim vozačima može da se reši za jedan dan. U Švajcarskoj recimo, niko vam ne brani da parkirate na pešačkom i odete u prodavnicu. Kada se vratite, samo vas sačeka kazna i to je sve. Nema drame, frke, panike.

Tako isto more parkiranih automobila na sred ulice sa upaljenim žmigavcima. Sve je to ok, slobodno parkiraj brale. Prođe policajac na motoru i ispiše sto kazni za pola sata. Državi pare, narod ostali koji to ne radi srećan jer prolazi lako, pa ko je bahat, slobodno, ima opet mogućnost da uradi isto. Samo što će morati da plati kaznu. E pa kada godišnje plati 1,000evra onda sledeće godine neće biti frajer, biće štreber.

Treba da otvore liniju da svi mi zovemo komunalce da dolaze i snimaju kola koja još samo što nisu počeli da ostavljaju ispred ulaza u Urgentni.

Jedino što će onda krenuti vlasnici klubova da se žale, kako im opada promet jer se gosti parkiraju daleko i neće da dođu, i onda krene ta spirala pritisaka, i od početne ideje ostanu samo tableti, koje onda neko pokupi : ))

abc

pre 9 godina

jednog dana kad nadjem nacin da izadjem odavde i kad iscili zelja da pretocim u knjigu anegdota sve sto mi se desilo u ovoj drzavi znacu da sam izbavljen. (Ivan, 14. mart 2015 14:23)

Svaka čast od srca. Skoro nisam pročitao bolji komentar.

Justicija

pre 9 godina

"Kakve veze ima ko je vozio auto, kazna za nepropisno parkiranje se veze za registarski broj tablice a ne za vozaca. A vlasnik vozila je odgovoran kome je dao kola. Ako ih je prodao morao je da uradi prenos ako ih je pozajmio mora da zna kome. U suprotnom on ce da plati".
(Block, 14. mart 2015 11:52)

Ima itekakve veze, jer ako recimo ja, sticajem nekih okolnosti, bez tvog znanja, tvojim autom, ubijem nekoga, nepropisno ga parkiram i pobegnem, po tvom rezonu ti bi trebao da ides na robiju zbog ubistva, jer po tebi kazna se vezuje za registarski broj tablica, a ne za vozaca.

Bez obzira da li vlasnik zna ili ne zna ko je napravio prekrsaj sa njegovim vozilom, on, vlasnik, ne moze biti odgovoran za tudje postupke sa njegovim vozilom, pa makar to bilo i nepropisno parkiranje.

henk mudi

pre 9 godina

ko je platio te tablete?? svuda se rezu troskovi..komunalna cveta..vece plate..nova oprema ..nova vozila..koji to tako slozen posao obavljaju da im treba sve to? kursadzije...ne znaju ni da se potpisu...kamoli da aktiviraju koju mozdanu celiju

zivko

pre 9 godina

kako su se upeli da zastite zelene povrsine a najvise dizu aute u savamaloj ispod brankova mosta iako ima sasvim dovoljno mesta za pesake.shatro racija sa interventnom ..zaustave ulaz i izlaz iz lokala na 30 min i pokupe sve automobile:)banda pokvarena.neozbiljna drzava

Mika

pre 9 godina

Kod nas su pored solitera (150 stanova) napravili novu zgradu na placu za parkiranje of 72 mesta mesta.
Sad ti stanari uredno imaju dva nivoa parkiranja u podrumu zgrade za sebe, a sta mi u soliteru da radimo ?
DS-ovo maslo... Mrzim ih svaki dan kad se vratim s` posla.

hmm

pre 9 godina

Ne razumem ove sto kukaju da drzava treba da pravi parkinge. U Evropi parkinzi su privatni, ne drzavni, a drzava naplacuje parkiranje na obelezenim parking mestima na ulici, i debelo kaznjava nepropisno parkiranje, ukljucujuci i neplacanje ili prekoracenje placenog vremena.

Probudite se, nismo vise u socijalizmu koji nas je unistavao po opstem konsenzusu. Drzavi nije vise posao da gradi parkinge, fabrike, obezbedjuje zaposlenje i dobre plate. Drzava bi trebalo da obezbedi efikasan nacin za dobijanje dozvola za gradnju (ili promenu namene postojecih objekata) , da obezbedi funkcionalan, nezavisan i efikasan pravni sistem, da eventualno obezbedi povoljne uslove za ljude koji pocinju novi privatni posao, ali i efikasnu zastitu od zloupotrebe istog (ne dozvoliti da pametnjakovici otvaraju "novu" firmu svake godine). Da ima strategiju razvoja, zastite domaceg trzista i domacih proizvoda, da kreira kratkorocne i dugorocne planove razvoja skolstva, zdravstva, socijalnog i penzionog sistema. Nije posao drzave da gradi fabrike, dovlaci investitore, sklapa poslove veka.

Na zalost nasa drzava je sve vreme zanemarivala i zanemaruje to sto treba da rada a non stop se mesa u ono sto nije njen posao, a za to smo mi krivi. Mi trazimo od drzave da nas zaposli, da pravi garaze, da gradi stanove, da nas prevozi za dzabe.

Odlucite se sta hocete. Ako nema parking mesta napravite garaze i obogatite se. Samo me zanima da li cete uspeti u bogacenju a da pri tome naplacujete 10 dinara po satu, kao sto neko rece da bi trebalo.

Takodje, pauci nose vozila parkirana van obelezenih parking mesta bez pardona. A voleo bih da vidim pametnjakovica koji bi ih tuzio sudu za odneto vozilo i pri tom zaradio dobru paricu.

Janko

pre 9 godina

@ Nnovak85: Nije realan zivot beveri hils. Mnogi, ali mnogi veliki gradovi u svetu, ukljucujuci uredjeni zapad, imaju problema sa parkiranjem. Evropski gradovi mahom nisu gradjeni juce, pa da su sve ulice siroke i da sve zgrade imaju parking mesta. Ali, svejedno zakon mora da se postuje, odgovaralo tebi to ili ne. Ako zivis na Vracaru, ogranicenje koje imas je da nema dovoljno mesta za parkiranje i da je najbolje da kola i nemas. Ako ti to ne odgovara, preseli se negde gde je lakse da se parkira (mada to postaje sve teze i teze). Ali, to ponasanje da ces da postujes zakon samo ako ti se obezbede uslovi, je cista malogradjanstina i skorojevicizam, za koga nema mesta ni u zemljama uredjenog zapada. Zivot ima svoja pravila, i Beveri Hils je samo serija.

Iwan

pre 9 godina

Donekle se slazem sa ovim,pogotovo za strahinjica bana,tu obicno rucam i veceram i ne bih voleo da moj auto od 80k evra osteti pauk parking servisa zbog bezazlene kazne od 5000 odnosno 2500 dinara,ako je auto parkiran da nikome ne smeta ovo sa slikanjem je odlicna ideja

nesh_bros

pre 9 godina

Prvo.. obezbedite parking mesta, obezbedite podzemne garaze, obezbedite da zone mogu i podstanari da placaju.. pa onda tek naplacujte. Drugo.. uvek i svako, jasno moze da vidi kada je neko bahato parkiran i pije pice u kaficu, a kada je neko ostavio auto da skokne po dete ili do prodavnice. Naravno.. svi znamo koga ce da slikaju a koga ne. A licno sam milion puta video kako beze od dzipova i zaobilaze u sirokom luku a dizu jugice.

Doktor

pre 9 godina

Al nikom da padne na pamet da napravi garaze,da se uvede zakon po kome sve nove zgrade moraju da imaju garazna mesta, to nikom da padne na pamet?
(ice9, 13. mart 2015 18:05)

Taj zakon vec postoji. Sve nove zgrade imaju SVOJA garazna mesta.(broj stanova u zgradi,puta 1.1 parking mesta). Ali ta parking mesta su za stanare zgrade,a ne za prolaznike i posetioce kafica. A ti ako mislis,da neko ko zivi npr u Njegosevoj,pored svog garaznog mesta,pravi krugove po ulicama okolnim,ne bi li ostavio auto na ulici,grdno se varas.

dr.mr.

pre 9 godina

Pozdravljam potez, ali treba uvesti sistem kao u Svajcarskoj: visina kazne u skladu sa zaradom/bogatstvom prekrsioca. Jedino tako mogu da nateraju bahatu stoku da ne parkira po trotoaru svoje Mercedese i Porsche dzipove.

Hm

pre 9 godina

@(vrtaljot, 14. mart 2015 13:55)
Nesto si pogresio. Ja kad sam polagao pisalo je parkiranje na trotoaru je dozvoljeno ukoliko je moguce ostaviti 1.6m pesacima za prolaz i naravno pravilo koliko metara od raskrsnice, pesackog itd. morate biti udaljeni.

Alex

pre 9 godina

Koristiće taj sistem naplate samo u slučajevima da vozilo ne mogu da odnesu zbog mase samog vozila (veliki džipovi) ili zato što bi postupkom podizanja vozila blokirali saobraćaj. Nema šanse da se Grad Beograd (preko Parking Servisa) odrekne ogromnog prihoda (lake love) od odnošenja vozila.

nemi posmatrač saobraćajnog bahatluka u epicentru

pre 9 godina

Posebno obratiti pažnju na Nušičevu od robne kuće do dragstora. Postoje table na ulazu iz Dečanske o zabrani saobraćaja (osim dostavnih vozila i stanara zgrada) i zabrani parkiranja i zaustavljanja. Takođe Kosovska, pogotovo os Vlajkovićeve do Takovske. Vozila parkirana u 2 ili 3 reda oko kafiča plus 10-12 vozila parkiranih vozila na parking mestima iz kojih se prodaju polovni udžbenici. U delu Kosovske od Palmotićeve do Takovske zaposleni u obližnjim firmama ostavljaju automobile parkirane na ulici tako ako neko želi da izađe sa parkinga mora besomučno da trubi ne bi li prizvao vlasnika nedozvoljeno parkiranog auta. Čudi me da ovi iz Parking servisa na navode ove dve ulice gde svakodnevno vlada pravi haos.

Petar

pre 9 godina

Ne znam o cemu ovi pricaju. Samo sto sma izasao na ulicu do proavnice, u blizni centrale komunalaca, slike od pre par minuta: (nisma sve slikao,mrzelo me)
1. http://s17.postimg.org/mndoa8ar3/20150314202806.jpg

2. http://s1.postimg.org/dgz0z0mjz/20150314202712.jpg

3.http://s13.postimg.org/4lrd2jr6v/20150314203725_1.jpg

Hogar

pre 9 godina

Da pitam onako usput...jel smeju da zađu ispred nekog stadiona pošto su vozila parkirana na trotoaru,a vlasništvo su klubskih uprava,njihovih predsednika,vođa navijača i vlasnika klubova?
Mislim ...samo pitam ,onako!Jer ako ne smeju onda je to problem za njih.običan narod će biti agresivan...a to nije dobro.

Evropljanin

pre 9 godina

Da su dzabe, javne garaze bi bile pune, odnosno da je realna cena tj. simbolicna 10din/1h. Ali ne, njima su te pare sto padaju sa neba za parkinge najsladje, bas kao i rampe na auto putu. Za cega ja onda placam putarinu kada registrujem vozilo?!

Ivan

pre 9 godina

parkirao na mestu predvidjenom za garazu. dosli komunalci i ostavili prijavu. u mesnoj zajednici mi dali parametre za parcelu da odem u opstini po potvrdu da je to mesto za parkiranje. u opstini me uputili u katastar (iza kineza na novom bgd). u katastru se tek upoznao sa vogonsko-kafkijanskim uredjenjem entitet u kojem obitavam.
kako nemam na raspolaganju nedelje neophodne za pribavlajnje potvrde o nameni gradske parcele kako bi istu od jedne gradske institucije doneo drugoj, platih 2500 i pokrih se usima.
svi se slazu da sam u pravu al traze i papir cije pribavljanje je mnogo vise od 2500 (zivci, vreme, novac...)
a dok ne platis, ne mozes nista resiti od dokumenata pa moras da tuzis sudu. a sud... hehehehe
sud je super sa obzirom na cekanje prinove sto nam je sad prioritet.
jednog dana kad nadjem nacin da izadjem odavde i kad iscili zelja da pretocim u knjigu anegdota sve sto mi se desilo u ovoj drzavi znacu da sam izbavljen.

Milan

pre 9 godina

Svi vi koji pominjete pravljenje garaza, dodjite na Banovo Brdo kod opstine. Odmah preko puta je garaza koja je stalno poluprazna, ali zato od kola koja dolaze u kafic kod samog ulaza u garazu i u opstinu ne moze da se prodje... Ja pricam o tome da na samo 2, 5, 10 metara od izgradjene poluprazne garaze automobili stoje na trotoaru tako da mora da se ide ulicom... Bahatost se nece spreciti nikakvom edukacijom i garazama vec samo kaznama.

vrtaljot

pre 9 godina

Da li je zabranjeno parkirati na ulici ako ne postoji odgovarajući znak zabrane?
(Boban, 14. mart 2015 11:04)
Na ulici (kolovozu) je uvek zabranjeno parkirati. Kao i na mestima za invalide, trotoarima, pesackim prelazima, zelenim povrsinama (i zelenim i prasnjavim/blatnjavim), ulazima u zgrade/kuce, ispred garaza itd. I u svim tim slucajevima pauk (ima pravo da) nosi.
Kad je vozilo propisno parkirano onda pauk ne sme da nosi bez obzira sto parking nije placen (samo tada ili nikada ranije), sto postoje predjasnje kazne, dug Parking servisu itd, a to se redovno desava, iako je cist kriminal (otimanje/kradja vozila).

Kobajashi

pre 9 godina

@XSale,
Parking ispred Aeroinzenjeringa nije rezervisan za sve zaposlene nego isključivo za sudije i one odabrane. Mi ostali koji tamo radimo se grabimo za parking mesta u okolini suda svako jutro. Zato je prazan.

Block

pre 9 godina

@Nadzirac
Kakve veze ima ko je vozio auto, kazna za nepropisno parkiranje se veze za registarski broj tablice a ne za vozaca. A vlasnik vozila je odgovoran kome je dao kola. Ako ih je prodao morao je da uradi prenos ako ih je pozajmio mora da zna kome. U suprotnom on ce da plati.

bojan

pre 9 godina

Bravo! Konačno da se neko doseti koliko su tableti efikasniji u rešavanju mnogih problema. Tako jednostavno i tako efikasno. Nadam se biće i drugih primena uskori!

kofein

pre 9 godina

okej jeste preskupa kazna kada pauk odnese vozilo, ali akose eko parkirao tacno ispred ulaza u garazu u mojoj zgradi, a mesta za parking okolo nema, onda treba svi mi da se nepropisno parkiramo po komsiluku dok se ovaj smisli da ode, i da onda i sami nekom blokiramo garazu itd itd...i da na kraju, sve i da smo nasli paking mesto platimo gotovo istu kaznu kao on jer smo prekoracili vreme u zoni?

Covek

pre 9 godina

Sjajna vest za bahatlije koji ne parkiraju po zelenim povrsinama, pesackim prelazima i raskrsnicama ali zato parkiraju po pesackim stazama, na sred ulice, van linija parkinga itd.
Sjajna vest za njih ali ne i za ostatak normalnog drustva.

Nemanja

pre 9 godina

Bravo. Ovo je sasvim razumno. Hoće tako biti i u NS. Ja sam parkirao skoro iza zgrade na nekom izdrobljenom betonu. Pokupio me je pauk i platio sam oko 20 000 din jer je kao bila u pitanju zelena površina.

Bgd

pre 9 godina

Molim komunalnu policiju da dodje sa TABLETIMA,u Bulevar Kralja Aleksanra/ugao sa Gvozdicevom/kod kafane Lipo Lad i Picerije koju drze neki tipovi.Ocigledno je da Saobracajna policija "SARADJUJE" sa navedenim lokalima,posto gosti tih lokala. prave takav HAOS na uglu sa GVOZDICEVOM ULICOM,da jednostavno blokiraju celu raskrsnicu.Takodjenepoznato da barem 1 nedeljno ekipa civenog AMIDZE, beli BENTLY,MB GL,PORSHE. ITD sa4 automobila zauzmu celu kolovoznu traku ispred LIPOVOG LADA,odu u taj lokal,budu par sati i tada kao za INAT,nema ni policije ni pauka.Kada ti kao obican gradjanin koji tu zivi to uradis,pauk sepojavi u roku od 10 minuta.

Nadzirac

pre 9 godina

"To znači da će pauk intervenisati samo u najekstremnijim slučajevima kada zbog nepropisno parkiranog vozila ne može da se obavlja javni saobraćaj, kada auto stane na pešački prelaz ili zelenu površinu", izjavio je Vesić gostujući na RTS-u.

A kada je auto parkiran na trotoaru, zar tada nije ugrozen javni saobracaj? Zasto diskriminisete pesacki saobracaj u odnosu na motorni saobracaj?

"Kako je rekao, oni koji se parkiraju na ulici biće snimljeni, fotografija će biti poslata u operativni centar, a prekršiocu će stići kazna na kućnu adresu".

Kazna nece stici prekrsiocu, vec vlasniku automobile, sto je sustinska razlika. Za Vesica i one koji jos nisu shvatili, za saobracajni prekrsaj ili nezgodu, ne moze odgovarati vlasnik vozila, vec osoba koja je upravljala istim.

Nnovak85

pre 9 godina

Bolje bi bilo da obezbedite parking ljudima pa tek onda da kaznjavate ako se ne parkiraju propisno. Zashto lepo satnrima zgrada ne obezbedite mesta za koja vam placaju mesecne parking karte. Tako se to radi na zapadu, jedna strana ulice za stanare, druga za posetioce. Najlakse kopirati ono sto na zapadu naplacuju, a nikako i ono sto i oni obezbedjuju svom narodu.

Ja

pre 9 godina

Sta ce im tableti? Da bi slikali prekrsaj? Pa zna se da tablet ima losiju kameru od bilo kog telefona. Rasipanje na sve strane...
Cuj treba im tablet da slikaju prekrsaj. O boze...

dvds

pre 9 godina

Taj sarlatan spominje delove Vračara i oko ulice Bulevara Kralja Aleksandra?
Velika većina malih ulicica u tom delu grada ne ispunjava nikakve uslove da bude parking zona kao prvo. Čist teror lokalnih vlasti i parking servisa koji je tu došao, iscrtao delimično kao parking mesta i ostatak koji je ostao neiscrtan je sad "kao nepropisno" parkiranje stanovništva koje živi u toj gusto naseljenoj zoni i vapi za parking mestom.
Nek nam izgrade javni parking, obezbede mesta za propisno parkiranje pa nek nas onda uslikavaju tim tabletama i dele kazne.
Ova zemlja je ludilo. Biće lomljenja tih tableta samo da naiđu u ovu gradsku zonu.

zoran

pre 9 godina

Bolje da ste umesto toga, sto izmisljate kako da uzmete pare na svaki moguci nacin, napravite 10.000 novih parking mesta u centru grada. Da covek moze da se parkira normalno, svakako ne bi ostavljao kola gde stigne. Ali, da bi uradili nesto tako, morate prvo da zaista iskreno volite Beograd i ljude u njemu, a ne da ih mrzite i kažnjavate kakao stignete. Zalosno je sto umesto da budete na usluzi gradu, sluzite rezimu, i punite mu budzet.

Nišlija

pre 9 godina

Pokažem komunalnim policajcima 2 parkirana vozila bez tablica, i oni kažu nisu nadležni oni nego komunalna inspekcija. Odem u komunalnu inspekciju u opštini Palilula u Nišu i prijavim to njima pre više od mesec dana , i opet ništa. Radi li neko nešto u Nišu ili postoji samo Beograd

dr.kadzija

pre 9 godina

A da se sete da naruce aplikaciju, i da ko prvi posalje fotografiju nepropisno parkiranog automobila dobije recimo 500 din kredita na mobilnom koji moze da ili podigne ili preusmeri za nesto drugo.... za 5 dana se niko ne bi nepropisno parkirao nigde...ali fali ovoj vlasti mnogo sive mozdane mase. na zalost.

Aleksandar

pre 9 godina

Naravno , umesto da resavaju probleme kasape narod ... e sad narod nije srecan ili da kazem narod je nesrecan i posle da se ne cudi neko kad krene da vitla kuka i motika .

miilan nis

pre 9 godina

Realno i ako na prvi pogled izgleda da ce manje prihodovati,tablet moze mnogo vise automobila da snimi nego sto pauk moze fizicki da odnese,tako da ce gradska kasa biti punija,a dobra stvar je sto ljudi nece dobiti nervni slom razmisljajuci da li ga je odneo pauk ili lopov.

majmuni vole da se pentraju

pre 9 godina

"To znači da će pauk intervenisati samo u najekstremnijim slučajevima kada zbog nepropisno parkiranog vozila ne može da se obavlja javni saobraćaj, kada auto stane na pešački prelaz ili zelenu površinu"...ili mesto za invalide i sl.

Pa genije, pauk i ne sme (po zakonu) da intervenise u ostalim slucajevima!

Ugostitelj iz Strahinjca Bana

pre 9 godina

U strahinjica bana postoji samo jedna garaza koja jedva da ima 20tak parking mesta, ni stanari nemaju dovoljno parking mesta a kamoli gosti silnih lokala. Zasto se umesto 50 tableta nije napravio neki projekat javne garaze na donjem dorcolu?! Zasto nije uradjeno nesto konstruktivno?! Represivne mere nikada nisu davale rezultate!!! A o komunalnoj policije ne zelim da trosim reci, malo je reci samo da su gori od zelenasa!!!

kejto

pre 9 godina

ne svidja mi se nova ideja jer nema veceg bedaka nego kada ti pauk odnese auto. em moras po kola, em platis masno. ovako oni koji bahato parkiraju obicno mogu bez problema da plate 2500 din + obavezno imaju nekog u policiji.

oDSkora

pre 9 godina

slika iz kola i kazna.lepo,jos jedan biser janicara pod nazivom kako pokrasti gradjane.
mene samo zanima,kad odete sa vlasti kako mislite medju te iste ljude koje pljackate svaki dan!!!
mislite o tome na vreme,kraj vam je blizu.

Hm

pre 9 godina

Bas sam se pitao zbog cega je pauk podivljao poslednjih mesec i kusur na NBG i zavlaci se izmedju zgrada po parkinzima i nosi sve redom. A koliko primetih tj komsijin slucaj, ako vam je barem jedan tocak na blatnjavoj "zelenoj" povrsini i to na parkingu od zgrade, mozete da ocekujete kaznu! Bahate treba kaznjavati, ali ne treba po svaku cenu traziti dlaku u jajetu i kaznjavati.

Milenko

pre 9 godina

Ovo je bilo ocekivano, jer ljudi masovno tuze parking servis zbog nelegalnog odnosenja vozila i dobijaju ih na sudu, ako postupak traje npr.2 godine mozete im uzeti oko 30 000 eura nadoknade stete. Ako vam odnesu auto tuzite ih i imacete vas i nov auto kad se zavrsi sudski proces

Dan

pre 9 godina

Znači razlika je samo u tome što ćete sad uzimati ljudima silne pare jer nisu ispred svoje zgrade ili kuće imali mesta da se prakiraju na za to predvidjeno mesto, nego na neko drugo na kom i dalje ne ometaju saobraćaj? Ako se sutra tu ne parkira žrtva koju ste danas odrali, parkiraće se neko drugi, i tako ćete svakodnevno pljačkati? Ma bravo genijalci! Nije kriminal oteti vam te sprave i sve polomiti.

boki

pre 9 godina

Napokon ste se setili, rešite one besne audije i džipove po gradu koje ni pauk nesme da dira, lepo spakujes sliku u kovertu sa uplatnicom ako ne plati ništa od registracije, skidanje novca sa računa, kazneni poeni vlasniku....
Da je volje Srbija i sve ovakve stvari čak i koje nisu vezane za saobraćaj dovele bi se u red za mesec dana. Dajem još jedan glup ali totalno poražavajući podatak, u Kumodražu gde živim od 100 kuća samo 10 ima poštaanski sandučić, broj kuće ili ime na interfonu , kapiji i sl. Nemar, nerad i bezobrazluk na sve strane, treba mnogo da radimo i učimo....

.

pre 9 godina

Sve je to u redu i pozdravljam ideju, ali ako vec nesto radite, onda treba i da obebedite adekvatne uslove, odnosno dovoljan broj parking mesta i garaza, pa tek onda da glumite uredjen sistem.

ice9

pre 9 godina

Al nikom da padne na pamet da napravi garaze,da se uvede zakon po kome sve nove zgrade moraju da imaju garazna mesta, to nikom da padne na pamet?

XSale

pre 9 godina

Oko hotela Jugoslavija u toku radnog vremena je pravi džumbus. Svi trotoari su zakrčeni a ulice preplavljene parkiranim automobilima. U pitanju je kombinacija bahatog parkiranja što je samo polovina problema i nasilja države nad ljudima. Pre par meseci država je otvorila sud u zgradi Aeroinžinjeringa i zatvorila parking pomenute zgrade od jedno 70-80 mesta koji je 80% prazan i rezervisan za zaposlene. Stranke taj parking ne mogu da koriste pa je skoro prazan. Ljudi zato parkiraju po trotoarima okolnih stambenih zgrada i na zelenim površinama. Da stvar bude gora nasilnička vlast je obeležila nekoliko parking mesta ispred okolnih zgrada za potrebe suda. Za mene je to nasilje državnih organa i javnih službenika (koji drže poluge vlasti) nad običnim ljudima. Sada će da kažnjavaju ljude još jednom. Pravi bezobrazluk. Umesto da parking ispred Aeroinžinjeringa (sada osnovnog suda) služi strankama zbog kojih isti sud potoji, služi luksuzu državnim službenicima koji mogu sutra da otmu pola parking mesta okolnih zgrada a vi koji nemate gde da se zaustavite platićete kazne. Prvenstveno bezobrazluk ljudi koji imaju vlast u ovom gradu.

Petak 13-i

pre 9 godina

Pa sto ne poceste to danas da primenjujete. Upravo sam platio pauka. No sam sam kriv, nema na koga da se ljutim nego na sebe. Jos se ja cudim kako nadjoh parking u centru iz prve.

A podrzavam ovo za kazne za parkiranje. Jedino u Srbiji nema kazne za nepropisno parkiranje, nego samo ako dodje pauk a njega po definiciji nema tamo gde je najpotrebniji. Mada je 2500 dinara malo, jer skoro toliko košta ako zaboravis da produzis parking zonu. Znaci nikome ne smetas ali te kosta skoro isto kao i onog sto je stao na pesacki prelaz ispred kafica.

Kipo

pre 9 godina

U kraju oko hotela Jugoslavija je izgradjeno par zgrada mimo urbanog plana koje su pojele parking prostor stanovnika bloka 11c. Vikendom jos nagrnu i "splavari" pa su stanovnici bloka 11c prisiljeni da parkiraju i na trotoarima...

AtomMrav

pre 9 godina

A sta je sa okolnim beogradskim naseljima, gde svi vlasnoco kuca imaju garaze, a svoja vozila parkiraju na trotoarima. Sta je sa ljudima sa malom decom koji zbog bahatog parkiranja rizikuju svoj i detetov zivot jer moraju da se krecu po kolovozu? Ljudi u invalidskim kolicima isto tako ne mogu bezbedno da se krecu, jer su trotoari postali parkiralista.
To postaje sve ozbiljniji problem. Bolje da komunalni policajci to rade, nego sto privode ljude jer nemaju para za autobusku kartu.

Blake

pre 9 godina

Pa nisu te zone nisu "napadnute" iz dosade nego zato sto nema parking mesta nigde! Sram vas bilo. Zato vi iz parking servisa lepo karticu stavite na soferku pa kao beli medvedi se parkirate gde hocete i kad hocete naravno ko ce da vas dira. Povraca mi se!!!

Henry Ford BGD

pre 9 godina

Super, Živo me zanima i da li ćete biti podjednako revnosni i vikendom uveče ispred "Cinema" kluba, gde se kola parkiraju na sve moguće prelaze, trotoare i nepostojeća parking mesta. A da, to su sve kola od 100.000+ evra, zaboravio sam da njih ne računate.

zmau

pre 9 godina

Dobro su se setili. Ovako su mogli oduvek da rade, da snimaju i pišu kazne bez pauka. Na ovaj način mogu stvarno ozbiljno i efektno da rade svoj posao, a da li će stvarno početi da ga ozbiljno rade to i dalje zavisi od političke volje.

Bgd

pre 9 godina

Molim komunalnu policiju da dodje sa TABLETIMA,u Bulevar Kralja Aleksanra/ugao sa Gvozdicevom/kod kafane Lipo Lad i Picerije koju drze neki tipovi.Ocigledno je da Saobracajna policija "SARADJUJE" sa navedenim lokalima,posto gosti tih lokala. prave takav HAOS na uglu sa GVOZDICEVOM ULICOM,da jednostavno blokiraju celu raskrsnicu.Takodjenepoznato da barem 1 nedeljno ekipa civenog AMIDZE, beli BENTLY,MB GL,PORSHE. ITD sa4 automobila zauzmu celu kolovoznu traku ispred LIPOVOG LADA,odu u taj lokal,budu par sati i tada kao za INAT,nema ni policije ni pauka.Kada ti kao obican gradjanin koji tu zivi to uradis,pauk sepojavi u roku od 10 minuta.

Henry Ford BGD

pre 9 godina

Super, Živo me zanima i da li ćete biti podjednako revnosni i vikendom uveče ispred "Cinema" kluba, gde se kola parkiraju na sve moguće prelaze, trotoare i nepostojeća parking mesta. A da, to su sve kola od 100.000+ evra, zaboravio sam da njih ne računate.

Ja

pre 9 godina

Sta ce im tableti? Da bi slikali prekrsaj? Pa zna se da tablet ima losiju kameru od bilo kog telefona. Rasipanje na sve strane...
Cuj treba im tablet da slikaju prekrsaj. O boze...

Milan

pre 9 godina

Svi vi koji pominjete pravljenje garaza, dodjite na Banovo Brdo kod opstine. Odmah preko puta je garaza koja je stalno poluprazna, ali zato od kola koja dolaze u kafic kod samog ulaza u garazu i u opstinu ne moze da se prodje... Ja pricam o tome da na samo 2, 5, 10 metara od izgradjene poluprazne garaze automobili stoje na trotoaru tako da mora da se ide ulicom... Bahatost se nece spreciti nikakvom edukacijom i garazama vec samo kaznama.

XSale

pre 9 godina

Oko hotela Jugoslavija u toku radnog vremena je pravi džumbus. Svi trotoari su zakrčeni a ulice preplavljene parkiranim automobilima. U pitanju je kombinacija bahatog parkiranja što je samo polovina problema i nasilja države nad ljudima. Pre par meseci država je otvorila sud u zgradi Aeroinžinjeringa i zatvorila parking pomenute zgrade od jedno 70-80 mesta koji je 80% prazan i rezervisan za zaposlene. Stranke taj parking ne mogu da koriste pa je skoro prazan. Ljudi zato parkiraju po trotoarima okolnih stambenih zgrada i na zelenim površinama. Da stvar bude gora nasilnička vlast je obeležila nekoliko parking mesta ispred okolnih zgrada za potrebe suda. Za mene je to nasilje državnih organa i javnih službenika (koji drže poluge vlasti) nad običnim ljudima. Sada će da kažnjavaju ljude još jednom. Pravi bezobrazluk. Umesto da parking ispred Aeroinžinjeringa (sada osnovnog suda) služi strankama zbog kojih isti sud potoji, služi luksuzu državnim službenicima koji mogu sutra da otmu pola parking mesta okolnih zgrada a vi koji nemate gde da se zaustavite platićete kazne. Prvenstveno bezobrazluk ljudi koji imaju vlast u ovom gradu.

Ivan

pre 9 godina

parkirao na mestu predvidjenom za garazu. dosli komunalci i ostavili prijavu. u mesnoj zajednici mi dali parametre za parcelu da odem u opstini po potvrdu da je to mesto za parkiranje. u opstini me uputili u katastar (iza kineza na novom bgd). u katastru se tek upoznao sa vogonsko-kafkijanskim uredjenjem entitet u kojem obitavam.
kako nemam na raspolaganju nedelje neophodne za pribavlajnje potvrde o nameni gradske parcele kako bi istu od jedne gradske institucije doneo drugoj, platih 2500 i pokrih se usima.
svi se slazu da sam u pravu al traze i papir cije pribavljanje je mnogo vise od 2500 (zivci, vreme, novac...)
a dok ne platis, ne mozes nista resiti od dokumenata pa moras da tuzis sudu. a sud... hehehehe
sud je super sa obzirom na cekanje prinove sto nam je sad prioritet.
jednog dana kad nadjem nacin da izadjem odavde i kad iscili zelja da pretocim u knjigu anegdota sve sto mi se desilo u ovoj drzavi znacu da sam izbavljen.

dvds

pre 9 godina

Taj sarlatan spominje delove Vračara i oko ulice Bulevara Kralja Aleksandra?
Velika većina malih ulicica u tom delu grada ne ispunjava nikakve uslove da bude parking zona kao prvo. Čist teror lokalnih vlasti i parking servisa koji je tu došao, iscrtao delimično kao parking mesta i ostatak koji je ostao neiscrtan je sad "kao nepropisno" parkiranje stanovništva koje živi u toj gusto naseljenoj zoni i vapi za parking mestom.
Nek nam izgrade javni parking, obezbede mesta za propisno parkiranje pa nek nas onda uslikavaju tim tabletama i dele kazne.
Ova zemlja je ludilo. Biće lomljenja tih tableta samo da naiđu u ovu gradsku zonu.

ice9

pre 9 godina

Al nikom da padne na pamet da napravi garaze,da se uvede zakon po kome sve nove zgrade moraju da imaju garazna mesta, to nikom da padne na pamet?

Kipo

pre 9 godina

U kraju oko hotela Jugoslavija je izgradjeno par zgrada mimo urbanog plana koje su pojele parking prostor stanovnika bloka 11c. Vikendom jos nagrnu i "splavari" pa su stanovnici bloka 11c prisiljeni da parkiraju i na trotoarima...

Nnovak85

pre 9 godina

Bolje bi bilo da obezbedite parking ljudima pa tek onda da kaznjavate ako se ne parkiraju propisno. Zashto lepo satnrima zgrada ne obezbedite mesta za koja vam placaju mesecne parking karte. Tako se to radi na zapadu, jedna strana ulice za stanare, druga za posetioce. Najlakse kopirati ono sto na zapadu naplacuju, a nikako i ono sto i oni obezbedjuju svom narodu.

AtomMrav

pre 9 godina

A sta je sa okolnim beogradskim naseljima, gde svi vlasnoco kuca imaju garaze, a svoja vozila parkiraju na trotoarima. Sta je sa ljudima sa malom decom koji zbog bahatog parkiranja rizikuju svoj i detetov zivot jer moraju da se krecu po kolovozu? Ljudi u invalidskim kolicima isto tako ne mogu bezbedno da se krecu, jer su trotoari postali parkiralista.
To postaje sve ozbiljniji problem. Bolje da komunalni policajci to rade, nego sto privode ljude jer nemaju para za autobusku kartu.

dr.mr.

pre 9 godina

Pozdravljam potez, ali treba uvesti sistem kao u Svajcarskoj: visina kazne u skladu sa zaradom/bogatstvom prekrsioca. Jedino tako mogu da nateraju bahatu stoku da ne parkira po trotoaru svoje Mercedese i Porsche dzipove.

Nadzirac

pre 9 godina

"To znači da će pauk intervenisati samo u najekstremnijim slučajevima kada zbog nepropisno parkiranog vozila ne može da se obavlja javni saobraćaj, kada auto stane na pešački prelaz ili zelenu površinu", izjavio je Vesić gostujući na RTS-u.

A kada je auto parkiran na trotoaru, zar tada nije ugrozen javni saobracaj? Zasto diskriminisete pesacki saobracaj u odnosu na motorni saobracaj?

"Kako je rekao, oni koji se parkiraju na ulici biće snimljeni, fotografija će biti poslata u operativni centar, a prekršiocu će stići kazna na kućnu adresu".

Kazna nece stici prekrsiocu, vec vlasniku automobile, sto je sustinska razlika. Za Vesica i one koji jos nisu shvatili, za saobracajni prekrsaj ili nezgodu, ne moze odgovarati vlasnik vozila, vec osoba koja je upravljala istim.

Blake

pre 9 godina

Pa nisu te zone nisu "napadnute" iz dosade nego zato sto nema parking mesta nigde! Sram vas bilo. Zato vi iz parking servisa lepo karticu stavite na soferku pa kao beli medvedi se parkirate gde hocete i kad hocete naravno ko ce da vas dira. Povraca mi se!!!

Ugostitelj iz Strahinjca Bana

pre 9 godina

U strahinjica bana postoji samo jedna garaza koja jedva da ima 20tak parking mesta, ni stanari nemaju dovoljno parking mesta a kamoli gosti silnih lokala. Zasto se umesto 50 tableta nije napravio neki projekat javne garaze na donjem dorcolu?! Zasto nije uradjeno nesto konstruktivno?! Represivne mere nikada nisu davale rezultate!!! A o komunalnoj policije ne zelim da trosim reci, malo je reci samo da su gori od zelenasa!!!

henk mudi

pre 9 godina

ko je platio te tablete?? svuda se rezu troskovi..komunalna cveta..vece plate..nova oprema ..nova vozila..koji to tako slozen posao obavljaju da im treba sve to? kursadzije...ne znaju ni da se potpisu...kamoli da aktiviraju koju mozdanu celiju

Hogar

pre 9 godina

Da pitam onako usput...jel smeju da zađu ispred nekog stadiona pošto su vozila parkirana na trotoaru,a vlasništvo su klubskih uprava,njihovih predsednika,vođa navijača i vlasnika klubova?
Mislim ...samo pitam ,onako!Jer ako ne smeju onda je to problem za njih.običan narod će biti agresivan...a to nije dobro.

dr.kadzija

pre 9 godina

A da se sete da naruce aplikaciju, i da ko prvi posalje fotografiju nepropisno parkiranog automobila dobije recimo 500 din kredita na mobilnom koji moze da ili podigne ili preusmeri za nesto drugo.... za 5 dana se niko ne bi nepropisno parkirao nigde...ali fali ovoj vlasti mnogo sive mozdane mase. na zalost.

Block

pre 9 godina

@Nadzirac
Kakve veze ima ko je vozio auto, kazna za nepropisno parkiranje se veze za registarski broj tablice a ne za vozaca. A vlasnik vozila je odgovoran kome je dao kola. Ako ih je prodao morao je da uradi prenos ako ih je pozajmio mora da zna kome. U suprotnom on ce da plati.

Milenko

pre 9 godina

Ovo je bilo ocekivano, jer ljudi masovno tuze parking servis zbog nelegalnog odnosenja vozila i dobijaju ih na sudu, ako postupak traje npr.2 godine mozete im uzeti oko 30 000 eura nadoknade stete. Ako vam odnesu auto tuzite ih i imacete vas i nov auto kad se zavrsi sudski proces

Hm

pre 9 godina

@(vrtaljot, 14. mart 2015 13:55)
Nesto si pogresio. Ja kad sam polagao pisalo je parkiranje na trotoaru je dozvoljeno ukoliko je moguce ostaviti 1.6m pesacima za prolaz i naravno pravilo koliko metara od raskrsnice, pesackog itd. morate biti udaljeni.

Nišlija

pre 9 godina

Pokažem komunalnim policajcima 2 parkirana vozila bez tablica, i oni kažu nisu nadležni oni nego komunalna inspekcija. Odem u komunalnu inspekciju u opštini Palilula u Nišu i prijavim to njima pre više od mesec dana , i opet ništa. Radi li neko nešto u Nišu ili postoji samo Beograd

Nemanja

pre 9 godina

Bravo. Ovo je sasvim razumno. Hoće tako biti i u NS. Ja sam parkirao skoro iza zgrade na nekom izdrobljenom betonu. Pokupio me je pauk i platio sam oko 20 000 din jer je kao bila u pitanju zelena površina.

Doktor

pre 9 godina

Al nikom da padne na pamet da napravi garaze,da se uvede zakon po kome sve nove zgrade moraju da imaju garazna mesta, to nikom da padne na pamet?
(ice9, 13. mart 2015 18:05)

Taj zakon vec postoji. Sve nove zgrade imaju SVOJA garazna mesta.(broj stanova u zgradi,puta 1.1 parking mesta). Ali ta parking mesta su za stanare zgrade,a ne za prolaznike i posetioce kafica. A ti ako mislis,da neko ko zivi npr u Njegosevoj,pored svog garaznog mesta,pravi krugove po ulicama okolnim,ne bi li ostavio auto na ulici,grdno se varas.

.

pre 9 godina

Sve je to u redu i pozdravljam ideju, ali ako vec nesto radite, onda treba i da obebedite adekvatne uslove, odnosno dovoljan broj parking mesta i garaza, pa tek onda da glumite uredjen sistem.

Evropljanin

pre 9 godina

Da su dzabe, javne garaze bi bile pune, odnosno da je realna cena tj. simbolicna 10din/1h. Ali ne, njima su te pare sto padaju sa neba za parkinge najsladje, bas kao i rampe na auto putu. Za cega ja onda placam putarinu kada registrujem vozilo?!

majmuni vole da se pentraju

pre 9 godina

"To znači da će pauk intervenisati samo u najekstremnijim slučajevima kada zbog nepropisno parkiranog vozila ne može da se obavlja javni saobraćaj, kada auto stane na pešački prelaz ili zelenu površinu"...ili mesto za invalide i sl.

Pa genije, pauk i ne sme (po zakonu) da intervenise u ostalim slucajevima!

Dan

pre 9 godina

Znači razlika je samo u tome što ćete sad uzimati ljudima silne pare jer nisu ispred svoje zgrade ili kuće imali mesta da se prakiraju na za to predvidjeno mesto, nego na neko drugo na kom i dalje ne ometaju saobraćaj? Ako se sutra tu ne parkira žrtva koju ste danas odrali, parkiraće se neko drugi, i tako ćete svakodnevno pljačkati? Ma bravo genijalci! Nije kriminal oteti vam te sprave i sve polomiti.

Alex

pre 9 godina

Koristiće taj sistem naplate samo u slučajevima da vozilo ne mogu da odnesu zbog mase samog vozila (veliki džipovi) ili zato što bi postupkom podizanja vozila blokirali saobraćaj. Nema šanse da se Grad Beograd (preko Parking Servisa) odrekne ogromnog prihoda (lake love) od odnošenja vozila.

zivko

pre 9 godina

kako su se upeli da zastite zelene povrsine a najvise dizu aute u savamaloj ispod brankova mosta iako ima sasvim dovoljno mesta za pesake.shatro racija sa interventnom ..zaustave ulaz i izlaz iz lokala na 30 min i pokupe sve automobile:)banda pokvarena.neozbiljna drzava

vrtaljot

pre 9 godina

Da li je zabranjeno parkirati na ulici ako ne postoji odgovarajući znak zabrane?
(Boban, 14. mart 2015 11:04)
Na ulici (kolovozu) je uvek zabranjeno parkirati. Kao i na mestima za invalide, trotoarima, pesackim prelazima, zelenim povrsinama (i zelenim i prasnjavim/blatnjavim), ulazima u zgrade/kuce, ispred garaza itd. I u svim tim slucajevima pauk (ima pravo da) nosi.
Kad je vozilo propisno parkirano onda pauk ne sme da nosi bez obzira sto parking nije placen (samo tada ili nikada ranije), sto postoje predjasnje kazne, dug Parking servisu itd, a to se redovno desava, iako je cist kriminal (otimanje/kradja vozila).

nemi posmatrač saobraćajnog bahatluka u epicentru

pre 9 godina

Posebno obratiti pažnju na Nušičevu od robne kuće do dragstora. Postoje table na ulazu iz Dečanske o zabrani saobraćaja (osim dostavnih vozila i stanara zgrada) i zabrani parkiranja i zaustavljanja. Takođe Kosovska, pogotovo os Vlajkovićeve do Takovske. Vozila parkirana u 2 ili 3 reda oko kafiča plus 10-12 vozila parkiranih vozila na parking mestima iz kojih se prodaju polovni udžbenici. U delu Kosovske od Palmotićeve do Takovske zaposleni u obližnjim firmama ostavljaju automobile parkirane na ulici tako ako neko želi da izađe sa parkinga mora besomučno da trubi ne bi li prizvao vlasnika nedozvoljeno parkiranog auta. Čudi me da ovi iz Parking servisa na navode ove dve ulice gde svakodnevno vlada pravi haos.

kofein

pre 9 godina

okej jeste preskupa kazna kada pauk odnese vozilo, ali akose eko parkirao tacno ispred ulaza u garazu u mojoj zgradi, a mesta za parking okolo nema, onda treba svi mi da se nepropisno parkiramo po komsiluku dok se ovaj smisli da ode, i da onda i sami nekom blokiramo garazu itd itd...i da na kraju, sve i da smo nasli paking mesto platimo gotovo istu kaznu kao on jer smo prekoracili vreme u zoni?

Kobajashi

pre 9 godina

@XSale,
Parking ispred Aeroinzenjeringa nije rezervisan za sve zaposlene nego isključivo za sudije i one odabrane. Mi ostali koji tamo radimo se grabimo za parking mesta u okolini suda svako jutro. Zato je prazan.

Ivan S

pre 9 godina

Ne znam što je trebalo deset godina od smene Miloševića da se uradi nešto jednostavno i razumno ali podržavam. Uvek sam tvrdio da problem sa bahatim vozačima može da se reši za jedan dan. U Švajcarskoj recimo, niko vam ne brani da parkirate na pešačkom i odete u prodavnicu. Kada se vratite, samo vas sačeka kazna i to je sve. Nema drame, frke, panike.

Tako isto more parkiranih automobila na sred ulice sa upaljenim žmigavcima. Sve je to ok, slobodno parkiraj brale. Prođe policajac na motoru i ispiše sto kazni za pola sata. Državi pare, narod ostali koji to ne radi srećan jer prolazi lako, pa ko je bahat, slobodno, ima opet mogućnost da uradi isto. Samo što će morati da plati kaznu. E pa kada godišnje plati 1,000evra onda sledeće godine neće biti frajer, biće štreber.

Treba da otvore liniju da svi mi zovemo komunalce da dolaze i snimaju kola koja još samo što nisu počeli da ostavljaju ispred ulaza u Urgentni.

Jedino što će onda krenuti vlasnici klubova da se žale, kako im opada promet jer se gosti parkiraju daleko i neće da dođu, i onda krene ta spirala pritisaka, i od početne ideje ostanu samo tableti, koje onda neko pokupi : ))

zmau

pre 9 godina

Dobro su se setili. Ovako su mogli oduvek da rade, da snimaju i pišu kazne bez pauka. Na ovaj način mogu stvarno ozbiljno i efektno da rade svoj posao, a da li će stvarno početi da ga ozbiljno rade to i dalje zavisi od političke volje.

kejto

pre 9 godina

ne svidja mi se nova ideja jer nema veceg bedaka nego kada ti pauk odnese auto. em moras po kola, em platis masno. ovako oni koji bahato parkiraju obicno mogu bez problema da plate 2500 din + obavezno imaju nekog u policiji.

Petak 13-i

pre 9 godina

Pa sto ne poceste to danas da primenjujete. Upravo sam platio pauka. No sam sam kriv, nema na koga da se ljutim nego na sebe. Jos se ja cudim kako nadjoh parking u centru iz prve.

A podrzavam ovo za kazne za parkiranje. Jedino u Srbiji nema kazne za nepropisno parkiranje, nego samo ako dodje pauk a njega po definiciji nema tamo gde je najpotrebniji. Mada je 2500 dinara malo, jer skoro toliko košta ako zaboravis da produzis parking zonu. Znaci nikome ne smetas ali te kosta skoro isto kao i onog sto je stao na pesacki prelaz ispred kafica.

Hm

pre 9 godina

Bas sam se pitao zbog cega je pauk podivljao poslednjih mesec i kusur na NBG i zavlaci se izmedju zgrada po parkinzima i nosi sve redom. A koliko primetih tj komsijin slucaj, ako vam je barem jedan tocak na blatnjavoj "zelenoj" povrsini i to na parkingu od zgrade, mozete da ocekujete kaznu! Bahate treba kaznjavati, ali ne treba po svaku cenu traziti dlaku u jajetu i kaznjavati.

zoran

pre 9 godina

Bolje da ste umesto toga, sto izmisljate kako da uzmete pare na svaki moguci nacin, napravite 10.000 novih parking mesta u centru grada. Da covek moze da se parkira normalno, svakako ne bi ostavljao kola gde stigne. Ali, da bi uradili nesto tako, morate prvo da zaista iskreno volite Beograd i ljude u njemu, a ne da ih mrzite i kažnjavate kakao stignete. Zalosno je sto umesto da budete na usluzi gradu, sluzite rezimu, i punite mu budzet.

oDSkora

pre 9 godina

slika iz kola i kazna.lepo,jos jedan biser janicara pod nazivom kako pokrasti gradjane.
mene samo zanima,kad odete sa vlasti kako mislite medju te iste ljude koje pljackate svaki dan!!!
mislite o tome na vreme,kraj vam je blizu.

Petar

pre 9 godina

Ne znam o cemu ovi pricaju. Samo sto sma izasao na ulicu do proavnice, u blizni centrale komunalaca, slike od pre par minuta: (nisma sve slikao,mrzelo me)
1. http://s17.postimg.org/mndoa8ar3/20150314202806.jpg

2. http://s1.postimg.org/dgz0z0mjz/20150314202712.jpg

3.http://s13.postimg.org/4lrd2jr6v/20150314203725_1.jpg

hmm

pre 9 godina

Ne razumem ove sto kukaju da drzava treba da pravi parkinge. U Evropi parkinzi su privatni, ne drzavni, a drzava naplacuje parkiranje na obelezenim parking mestima na ulici, i debelo kaznjava nepropisno parkiranje, ukljucujuci i neplacanje ili prekoracenje placenog vremena.

Probudite se, nismo vise u socijalizmu koji nas je unistavao po opstem konsenzusu. Drzavi nije vise posao da gradi parkinge, fabrike, obezbedjuje zaposlenje i dobre plate. Drzava bi trebalo da obezbedi efikasan nacin za dobijanje dozvola za gradnju (ili promenu namene postojecih objekata) , da obezbedi funkcionalan, nezavisan i efikasan pravni sistem, da eventualno obezbedi povoljne uslove za ljude koji pocinju novi privatni posao, ali i efikasnu zastitu od zloupotrebe istog (ne dozvoliti da pametnjakovici otvaraju "novu" firmu svake godine). Da ima strategiju razvoja, zastite domaceg trzista i domacih proizvoda, da kreira kratkorocne i dugorocne planove razvoja skolstva, zdravstva, socijalnog i penzionog sistema. Nije posao drzave da gradi fabrike, dovlaci investitore, sklapa poslove veka.

Na zalost nasa drzava je sve vreme zanemarivala i zanemaruje to sto treba da rada a non stop se mesa u ono sto nije njen posao, a za to smo mi krivi. Mi trazimo od drzave da nas zaposli, da pravi garaze, da gradi stanove, da nas prevozi za dzabe.

Odlucite se sta hocete. Ako nema parking mesta napravite garaze i obogatite se. Samo me zanima da li cete uspeti u bogacenju a da pri tome naplacujete 10 dinara po satu, kao sto neko rece da bi trebalo.

Takodje, pauci nose vozila parkirana van obelezenih parking mesta bez pardona. A voleo bih da vidim pametnjakovica koji bi ih tuzio sudu za odneto vozilo i pri tom zaradio dobru paricu.

Covek

pre 9 godina

Sjajna vest za bahatlije koji ne parkiraju po zelenim povrsinama, pesackim prelazima i raskrsnicama ali zato parkiraju po pesackim stazama, na sred ulice, van linija parkinga itd.
Sjajna vest za njih ali ne i za ostatak normalnog drustva.

Beogradjanin

pre 9 godina

Odlicno.Samo napred.
Sve to treba prosiriti I na ostale ucesnike saobracaja.
Takodje,Kao primer bahatosti neka poslozi I ovo:nedelha uvece 22,20 ekipe ljudi idu Sa KOFAMA LEPKA,CETKAMA U PO BULEVARU LEPE NA STOTINE PLAKATA,STO PO RAZVODNIM ORMARICIMA,BANDERAMA,ROLETNAMA NA IZLOZIMA.JEDNOM RECJU UNISTAVAJU NASU I TUDJU IMOVINU.Zakon prema kome se svi takvi oglasivaci moraju SUOCITI SA FAKTURAMA I TO DOBRIM.Grad izgleda Kao SARAJEVO 92.

Iwan

pre 9 godina

Donekle se slazem sa ovim,pogotovo za strahinjica bana,tu obicno rucam i veceram i ne bih voleo da moj auto od 80k evra osteti pauk parking servisa zbog bezazlene kazne od 5000 odnosno 2500 dinara,ako je auto parkiran da nikome ne smeta ovo sa slikanjem je odlicna ideja

Janko

pre 9 godina

@ Nnovak85: Nije realan zivot beveri hils. Mnogi, ali mnogi veliki gradovi u svetu, ukljucujuci uredjeni zapad, imaju problema sa parkiranjem. Evropski gradovi mahom nisu gradjeni juce, pa da su sve ulice siroke i da sve zgrade imaju parking mesta. Ali, svejedno zakon mora da se postuje, odgovaralo tebi to ili ne. Ako zivis na Vracaru, ogranicenje koje imas je da nema dovoljno mesta za parkiranje i da je najbolje da kola i nemas. Ako ti to ne odgovara, preseli se negde gde je lakse da se parkira (mada to postaje sve teze i teze). Ali, to ponasanje da ces da postujes zakon samo ako ti se obezbede uslovi, je cista malogradjanstina i skorojevicizam, za koga nema mesta ni u zemljama uredjenog zapada. Zivot ima svoja pravila, i Beveri Hils je samo serija.

abc

pre 9 godina

jednog dana kad nadjem nacin da izadjem odavde i kad iscili zelja da pretocim u knjigu anegdota sve sto mi se desilo u ovoj drzavi znacu da sam izbavljen. (Ivan, 14. mart 2015 14:23)

Svaka čast od srca. Skoro nisam pročitao bolji komentar.

boki

pre 9 godina

Napokon ste se setili, rešite one besne audije i džipove po gradu koje ni pauk nesme da dira, lepo spakujes sliku u kovertu sa uplatnicom ako ne plati ništa od registracije, skidanje novca sa računa, kazneni poeni vlasniku....
Da je volje Srbija i sve ovakve stvari čak i koje nisu vezane za saobraćaj dovele bi se u red za mesec dana. Dajem još jedan glup ali totalno poražavajući podatak, u Kumodražu gde živim od 100 kuća samo 10 ima poštaanski sandučić, broj kuće ili ime na interfonu , kapiji i sl. Nemar, nerad i bezobrazluk na sve strane, treba mnogo da radimo i učimo....

nesh_bros

pre 9 godina

Prvo.. obezbedite parking mesta, obezbedite podzemne garaze, obezbedite da zone mogu i podstanari da placaju.. pa onda tek naplacujte. Drugo.. uvek i svako, jasno moze da vidi kada je neko bahato parkiran i pije pice u kaficu, a kada je neko ostavio auto da skokne po dete ili do prodavnice. Naravno.. svi znamo koga ce da slikaju a koga ne. A licno sam milion puta video kako beze od dzipova i zaobilaze u sirokom luku a dizu jugice.

Mika

pre 9 godina

Kod nas su pored solitera (150 stanova) napravili novu zgradu na placu za parkiranje of 72 mesta mesta.
Sad ti stanari uredno imaju dva nivoa parkiranja u podrumu zgrade za sebe, a sta mi u soliteru da radimo ?
DS-ovo maslo... Mrzim ih svaki dan kad se vratim s` posla.

Ivana

pre 9 godina

A kad parkiraju dzip na mesto za invalida? Sta onda? Mogu samo svima bahatima iz srca da pozelim da im zaista i zatreba mesto za invalida...

Hm

pre 9 godina

@(hmm, 15. mart 2015 10:40)

Recicu samo, da drzava mora da radi na poboljsanju infrastrukture zemlje, a gradske uprave na infrastrukturi gradova. Ako to podrazumeva gradnju garaza onda su u obavezi. Mnogo je veci problem, sto po zakonu svaka zgrada mora da obezbedi parking mesto po stanu, a kod nas u proseku svaka zgrada ima samo jedno parking mesto. Niko nikad kaznjen za takve stvari i naravno nikom nista. A onda ce da prelome na narodu. E sad, ja ne razumem ljude koji moraju bas ispred prodavnice ili kladionice ili banke da stanu, samo cas da trknu, a ja uredno svaki put trazim i nadjem parking mesto pa idem zavrsavam poslove koje imam. Nekad bude blizu, nekad ne, ali sam miran barem od pauka.

Baxus

pre 9 godina

Pokažem komunalnim policajcima 2 parkirana vozila bez tablica, i oni kažu nisu nadležni oni nego komunalna inspekcija. Odem u komunalnu inspekciju u opštini Palilula u Nišu i prijavim to njima pre više od mesec dana , i opet ništa. Radi li neko nešto u Nišu ili postoji samo Beograd
(Nišlija, 13. mart 2015 22:18)

Nema to veze sa Niš, prijatelju.

Kod mene, u Beogradu, na Zvezdari, stoje tri komada koji i dalje imaju stare tablice i još dva koji imaju nalepnice barem dve godine.

Zvali komunalnu više puta, oni kažu nemogu da ustanove čiji su ;) Svi znamo i lično sam im rekao kada sam zvao, samo jmbg čoveka im nisam dao, ma ne zanima ih.

U pravu je komšija...

pre 9 godina

U kraju oko hotela Jugoslavija je izgradjeno par zgrada mimo urbanog plana koje su pojele parking prostor stanovnika bloka 11c. Vikendom jos nagrnu i "splavari" pa su stanovnici bloka 11c prisiljeni da parkiraju i na trotoarima...
(Kipo, 13. mart 2015 17:45)

Te zgrade su Megatrend i stambena zgrada sa nekoliko kafića u dnu zgrade. Tu su i lokali sa hranom (inače podignuti za vreme sablje kada su bila zabranjena okupljanja i naši višednevni protesti pali u vodu, a zemljište uzeto od države na koji način u stambenom bloku na sred ulica???) gde dolaze iz celog grada da jedu a iza te nove zgrade se nalazi teniski tereni plus balon za fudbal (inače devedesetih otet deo igrališta osnovne škole odmah pored). Sad možete samo zamisliti kakva gužva tu nastane, nekada se tu kruži kao u centru grada da bi se našlo slobodno mesto. U to kako se i na koji način gradilo neću ulaziti, ali parking mesta po zakonu u odnosu na broj novih zgrada nikada nisu napravljena. Pre dvadesetak godina urbanistički rešene zgrade sa zelenilom, danas turska mahala sa mirisima roštilja i bahatim povremenim gostima...

miilan nis

pre 9 godina

Realno i ako na prvi pogled izgleda da ce manje prihodovati,tablet moze mnogo vise automobila da snimi nego sto pauk moze fizicki da odnese,tako da ce gradska kasa biti punija,a dobra stvar je sto ljudi nece dobiti nervni slom razmisljajuci da li ga je odneo pauk ili lopov.

zmau

pre 9 godina

Hm, ne bi bilo loše da obnoviš svoje poznavanje propisa. Na trotoarima je u principu zabranjeno parkiranje. Samo ukoliko je saobraćajnim znakom eksplicitno dozvoljeno onda sme, i u tom slučaju treba ostaviti minimum 1.6 metara lufta za hodanje.

aca

pre 9 godina

Pauk i treba da nosi samo vozila koja ometaju saobracaj. Tako bi kazne bile manje ali i cesce jer policija moze da ostavi mnogo vise kazni ako ne ceka pauk vozila. Ali ako gradovi ne ucine nesto za jos mesta za parkiranje onda je to samo represija na gradjanima a sama drzava je kriva zbog nedovoljnog broja mesta. Takodje treba povecati broj mesta i u zonama koje se ne naplacuju i koje trebaju biti samo u trgovackim delovima grada jer ne moze grad naplacivati i vazduh svojim gradjanima a vozaci pri registraciji placaju i neku taksu za javne povrsine.

bojan

pre 9 godina

Bravo! Konačno da se neko doseti koliko su tableti efikasniji u rešavanju mnogih problema. Tako jednostavno i tako efikasno. Nadam se biće i drugih primena uskori!

Justicija

pre 9 godina

"Kakve veze ima ko je vozio auto, kazna za nepropisno parkiranje se veze za registarski broj tablice a ne za vozaca. A vlasnik vozila je odgovoran kome je dao kola. Ako ih je prodao morao je da uradi prenos ako ih je pozajmio mora da zna kome. U suprotnom on ce da plati".
(Block, 14. mart 2015 11:52)

Ima itekakve veze, jer ako recimo ja, sticajem nekih okolnosti, bez tvog znanja, tvojim autom, ubijem nekoga, nepropisno ga parkiram i pobegnem, po tvom rezonu ti bi trebao da ides na robiju zbog ubistva, jer po tebi kazna se vezuje za registarski broj tablica, a ne za vozaca.

Bez obzira da li vlasnik zna ili ne zna ko je napravio prekrsaj sa njegovim vozilom, on, vlasnik, ne moze biti odgovoran za tudje postupke sa njegovim vozilom, pa makar to bilo i nepropisno parkiranje.

Promatrac

pre 9 godina

Taj tablet ne moze da izdrzi ni 2 sata bez specijalne baterije ili PowerBank dodatka za punjenje! Tableti su jeftiniji od telefona ali konstantan upload slika ce sprziti bateriju kakav god da je uredjaj.

Aleksandar

pre 9 godina

Naravno , umesto da resavaju probleme kasape narod ... e sad narod nije srecan ili da kazem narod je nesrecan i posle da se ne cudi neko kad krene da vitla kuka i motika .

да да

pre 9 godina

Само нису додали да ова мера НЕ ВАЖИ за аутомобиле који по слободној процени изгледају скупо !!!

Ja

pre 9 godina

Sta ce im tableti? Da bi slikali prekrsaj? Pa zna se da tablet ima losiju kameru od bilo kog telefona. Rasipanje na sve strane...
Cuj treba im tablet da slikaju prekrsaj. O boze...

bojan

pre 9 godina

Bravo! Konačno da se neko doseti koliko su tableti efikasniji u rešavanju mnogih problema. Tako jednostavno i tako efikasno. Nadam se biće i drugih primena uskori!

Nadzirac

pre 9 godina

"To znači da će pauk intervenisati samo u najekstremnijim slučajevima kada zbog nepropisno parkiranog vozila ne može da se obavlja javni saobraćaj, kada auto stane na pešački prelaz ili zelenu površinu", izjavio je Vesić gostujući na RTS-u.

A kada je auto parkiran na trotoaru, zar tada nije ugrozen javni saobracaj? Zasto diskriminisete pesacki saobracaj u odnosu na motorni saobracaj?

"Kako je rekao, oni koji se parkiraju na ulici biće snimljeni, fotografija će biti poslata u operativni centar, a prekršiocu će stići kazna na kućnu adresu".

Kazna nece stici prekrsiocu, vec vlasniku automobile, sto je sustinska razlika. Za Vesica i one koji jos nisu shvatili, za saobracajni prekrsaj ili nezgodu, ne moze odgovarati vlasnik vozila, vec osoba koja je upravljala istim.

dvds

pre 9 godina

Taj sarlatan spominje delove Vračara i oko ulice Bulevara Kralja Aleksandra?
Velika većina malih ulicica u tom delu grada ne ispunjava nikakve uslove da bude parking zona kao prvo. Čist teror lokalnih vlasti i parking servisa koji je tu došao, iscrtao delimično kao parking mesta i ostatak koji je ostao neiscrtan je sad "kao nepropisno" parkiranje stanovništva koje živi u toj gusto naseljenoj zoni i vapi za parking mestom.
Nek nam izgrade javni parking, obezbede mesta za propisno parkiranje pa nek nas onda uslikavaju tim tabletama i dele kazne.
Ova zemlja je ludilo. Biće lomljenja tih tableta samo da naiđu u ovu gradsku zonu.

Justicija

pre 9 godina

"Kakve veze ima ko je vozio auto, kazna za nepropisno parkiranje se veze za registarski broj tablice a ne za vozaca. A vlasnik vozila je odgovoran kome je dao kola. Ako ih je prodao morao je da uradi prenos ako ih je pozajmio mora da zna kome. U suprotnom on ce da plati".
(Block, 14. mart 2015 11:52)

Ima itekakve veze, jer ako recimo ja, sticajem nekih okolnosti, bez tvog znanja, tvojim autom, ubijem nekoga, nepropisno ga parkiram i pobegnem, po tvom rezonu ti bi trebao da ides na robiju zbog ubistva, jer po tebi kazna se vezuje za registarski broj tablica, a ne za vozaca.

Bez obzira da li vlasnik zna ili ne zna ko je napravio prekrsaj sa njegovim vozilom, on, vlasnik, ne moze biti odgovoran za tudje postupke sa njegovim vozilom, pa makar to bilo i nepropisno parkiranje.

Iwan

pre 9 godina

Donekle se slazem sa ovim,pogotovo za strahinjica bana,tu obicno rucam i veceram i ne bih voleo da moj auto od 80k evra osteti pauk parking servisa zbog bezazlene kazne od 5000 odnosno 2500 dinara,ako je auto parkiran da nikome ne smeta ovo sa slikanjem je odlicna ideja

Evropljanin

pre 9 godina

Da su dzabe, javne garaze bi bile pune, odnosno da je realna cena tj. simbolicna 10din/1h. Ali ne, njima su te pare sto padaju sa neba za parkinge najsladje, bas kao i rampe na auto putu. Za cega ja onda placam putarinu kada registrujem vozilo?!

Blake

pre 9 godina

Pa nisu te zone nisu "napadnute" iz dosade nego zato sto nema parking mesta nigde! Sram vas bilo. Zato vi iz parking servisa lepo karticu stavite na soferku pa kao beli medvedi se parkirate gde hocete i kad hocete naravno ko ce da vas dira. Povraca mi se!!!

hmm

pre 9 godina

Ne razumem ove sto kukaju da drzava treba da pravi parkinge. U Evropi parkinzi su privatni, ne drzavni, a drzava naplacuje parkiranje na obelezenim parking mestima na ulici, i debelo kaznjava nepropisno parkiranje, ukljucujuci i neplacanje ili prekoracenje placenog vremena.

Probudite se, nismo vise u socijalizmu koji nas je unistavao po opstem konsenzusu. Drzavi nije vise posao da gradi parkinge, fabrike, obezbedjuje zaposlenje i dobre plate. Drzava bi trebalo da obezbedi efikasan nacin za dobijanje dozvola za gradnju (ili promenu namene postojecih objekata) , da obezbedi funkcionalan, nezavisan i efikasan pravni sistem, da eventualno obezbedi povoljne uslove za ljude koji pocinju novi privatni posao, ali i efikasnu zastitu od zloupotrebe istog (ne dozvoliti da pametnjakovici otvaraju "novu" firmu svake godine). Da ima strategiju razvoja, zastite domaceg trzista i domacih proizvoda, da kreira kratkorocne i dugorocne planove razvoja skolstva, zdravstva, socijalnog i penzionog sistema. Nije posao drzave da gradi fabrike, dovlaci investitore, sklapa poslove veka.

Na zalost nasa drzava je sve vreme zanemarivala i zanemaruje to sto treba da rada a non stop se mesa u ono sto nije njen posao, a za to smo mi krivi. Mi trazimo od drzave da nas zaposli, da pravi garaze, da gradi stanove, da nas prevozi za dzabe.

Odlucite se sta hocete. Ako nema parking mesta napravite garaze i obogatite se. Samo me zanima da li cete uspeti u bogacenju a da pri tome naplacujete 10 dinara po satu, kao sto neko rece da bi trebalo.

Takodje, pauci nose vozila parkirana van obelezenih parking mesta bez pardona. A voleo bih da vidim pametnjakovica koji bi ih tuzio sudu za odneto vozilo i pri tom zaradio dobru paricu.

dr.mr.

pre 9 godina

Pozdravljam potez, ali treba uvesti sistem kao u Svajcarskoj: visina kazne u skladu sa zaradom/bogatstvom prekrsioca. Jedino tako mogu da nateraju bahatu stoku da ne parkira po trotoaru svoje Mercedese i Porsche dzipove.

henk mudi

pre 9 godina

ko je platio te tablete?? svuda se rezu troskovi..komunalna cveta..vece plate..nova oprema ..nova vozila..koji to tako slozen posao obavljaju da im treba sve to? kursadzije...ne znaju ni da se potpisu...kamoli da aktiviraju koju mozdanu celiju

Dan

pre 9 godina

Znači razlika je samo u tome što ćete sad uzimati ljudima silne pare jer nisu ispred svoje zgrade ili kuće imali mesta da se prakiraju na za to predvidjeno mesto, nego na neko drugo na kom i dalje ne ometaju saobraćaj? Ako se sutra tu ne parkira žrtva koju ste danas odrali, parkiraće se neko drugi, i tako ćete svakodnevno pljačkati? Ma bravo genijalci! Nije kriminal oteti vam te sprave i sve polomiti.

oDSkora

pre 9 godina

slika iz kola i kazna.lepo,jos jedan biser janicara pod nazivom kako pokrasti gradjane.
mene samo zanima,kad odete sa vlasti kako mislite medju te iste ljude koje pljackate svaki dan!!!
mislite o tome na vreme,kraj vam je blizu.

Ugostitelj iz Strahinjca Bana

pre 9 godina

U strahinjica bana postoji samo jedna garaza koja jedva da ima 20tak parking mesta, ni stanari nemaju dovoljno parking mesta a kamoli gosti silnih lokala. Zasto se umesto 50 tableta nije napravio neki projekat javne garaze na donjem dorcolu?! Zasto nije uradjeno nesto konstruktivno?! Represivne mere nikada nisu davale rezultate!!! A o komunalnoj policije ne zelim da trosim reci, malo je reci samo da su gori od zelenasa!!!

ice9

pre 9 godina

Al nikom da padne na pamet da napravi garaze,da se uvede zakon po kome sve nove zgrade moraju da imaju garazna mesta, to nikom da padne na pamet?

Nnovak85

pre 9 godina

Bolje bi bilo da obezbedite parking ljudima pa tek onda da kaznjavate ako se ne parkiraju propisno. Zashto lepo satnrima zgrada ne obezbedite mesta za koja vam placaju mesecne parking karte. Tako se to radi na zapadu, jedna strana ulice za stanare, druga za posetioce. Najlakse kopirati ono sto na zapadu naplacuju, a nikako i ono sto i oni obezbedjuju svom narodu.

Doktor

pre 9 godina

Al nikom da padne na pamet da napravi garaze,da se uvede zakon po kome sve nove zgrade moraju da imaju garazna mesta, to nikom da padne na pamet?
(ice9, 13. mart 2015 18:05)

Taj zakon vec postoji. Sve nove zgrade imaju SVOJA garazna mesta.(broj stanova u zgradi,puta 1.1 parking mesta). Ali ta parking mesta su za stanare zgrade,a ne za prolaznike i posetioce kafica. A ti ako mislis,da neko ko zivi npr u Njegosevoj,pored svog garaznog mesta,pravi krugove po ulicama okolnim,ne bi li ostavio auto na ulici,grdno se varas.

Mika

pre 9 godina

Kod nas su pored solitera (150 stanova) napravili novu zgradu na placu za parkiranje of 72 mesta mesta.
Sad ti stanari uredno imaju dva nivoa parkiranja u podrumu zgrade za sebe, a sta mi u soliteru da radimo ?
DS-ovo maslo... Mrzim ih svaki dan kad se vratim s` posla.

Milenko

pre 9 godina

Ovo je bilo ocekivano, jer ljudi masovno tuze parking servis zbog nelegalnog odnosenja vozila i dobijaju ih na sudu, ako postupak traje npr.2 godine mozete im uzeti oko 30 000 eura nadoknade stete. Ako vam odnesu auto tuzite ih i imacete vas i nov auto kad se zavrsi sudski proces

vrtaljot

pre 9 godina

Da li je zabranjeno parkirati na ulici ako ne postoji odgovarajući znak zabrane?
(Boban, 14. mart 2015 11:04)
Na ulici (kolovozu) je uvek zabranjeno parkirati. Kao i na mestima za invalide, trotoarima, pesackim prelazima, zelenim povrsinama (i zelenim i prasnjavim/blatnjavim), ulazima u zgrade/kuce, ispred garaza itd. I u svim tim slucajevima pauk (ima pravo da) nosi.
Kad je vozilo propisno parkirano onda pauk ne sme da nosi bez obzira sto parking nije placen (samo tada ili nikada ranije), sto postoje predjasnje kazne, dug Parking servisu itd, a to se redovno desava, iako je cist kriminal (otimanje/kradja vozila).

Milan

pre 9 godina

Svi vi koji pominjete pravljenje garaza, dodjite na Banovo Brdo kod opstine. Odmah preko puta je garaza koja je stalno poluprazna, ali zato od kola koja dolaze u kafic kod samog ulaza u garazu i u opstinu ne moze da se prodje... Ja pricam o tome da na samo 2, 5, 10 metara od izgradjene poluprazne garaze automobili stoje na trotoaru tako da mora da se ide ulicom... Bahatost se nece spreciti nikakvom edukacijom i garazama vec samo kaznama.

Hm

pre 9 godina

@(vrtaljot, 14. mart 2015 13:55)
Nesto si pogresio. Ja kad sam polagao pisalo je parkiranje na trotoaru je dozvoljeno ukoliko je moguce ostaviti 1.6m pesacima za prolaz i naravno pravilo koliko metara od raskrsnice, pesackog itd. morate biti udaljeni.

nesh_bros

pre 9 godina

Prvo.. obezbedite parking mesta, obezbedite podzemne garaze, obezbedite da zone mogu i podstanari da placaju.. pa onda tek naplacujte. Drugo.. uvek i svako, jasno moze da vidi kada je neko bahato parkiran i pije pice u kaficu, a kada je neko ostavio auto da skokne po dete ili do prodavnice. Naravno.. svi znamo koga ce da slikaju a koga ne. A licno sam milion puta video kako beze od dzipova i zaobilaze u sirokom luku a dizu jugice.

.

pre 9 godina

Sve je to u redu i pozdravljam ideju, ali ako vec nesto radite, onda treba i da obebedite adekvatne uslove, odnosno dovoljan broj parking mesta i garaza, pa tek onda da glumite uredjen sistem.

boki

pre 9 godina

Napokon ste se setili, rešite one besne audije i džipove po gradu koje ni pauk nesme da dira, lepo spakujes sliku u kovertu sa uplatnicom ako ne plati ništa od registracije, skidanje novca sa računa, kazneni poeni vlasniku....
Da je volje Srbija i sve ovakve stvari čak i koje nisu vezane za saobraćaj dovele bi se u red za mesec dana. Dajem još jedan glup ali totalno poražavajući podatak, u Kumodražu gde živim od 100 kuća samo 10 ima poštaanski sandučić, broj kuće ili ime na interfonu , kapiji i sl. Nemar, nerad i bezobrazluk na sve strane, treba mnogo da radimo i učimo....

Aleksandar

pre 9 godina

Naravno , umesto da resavaju probleme kasape narod ... e sad narod nije srecan ili da kazem narod je nesrecan i posle da se ne cudi neko kad krene da vitla kuka i motika .

zmau

pre 9 godina

Dobro su se setili. Ovako su mogli oduvek da rade, da snimaju i pišu kazne bez pauka. Na ovaj način mogu stvarno ozbiljno i efektno da rade svoj posao, a da li će stvarno početi da ga ozbiljno rade to i dalje zavisi od političke volje.

miilan nis

pre 9 godina

Realno i ako na prvi pogled izgleda da ce manje prihodovati,tablet moze mnogo vise automobila da snimi nego sto pauk moze fizicki da odnese,tako da ce gradska kasa biti punija,a dobra stvar je sto ljudi nece dobiti nervni slom razmisljajuci da li ga je odneo pauk ili lopov.

Bgd

pre 9 godina

Molim komunalnu policiju da dodje sa TABLETIMA,u Bulevar Kralja Aleksanra/ugao sa Gvozdicevom/kod kafane Lipo Lad i Picerije koju drze neki tipovi.Ocigledno je da Saobracajna policija "SARADJUJE" sa navedenim lokalima,posto gosti tih lokala. prave takav HAOS na uglu sa GVOZDICEVOM ULICOM,da jednostavno blokiraju celu raskrsnicu.Takodjenepoznato da barem 1 nedeljno ekipa civenog AMIDZE, beli BENTLY,MB GL,PORSHE. ITD sa4 automobila zauzmu celu kolovoznu traku ispred LIPOVOG LADA,odu u taj lokal,budu par sati i tada kao za INAT,nema ni policije ni pauka.Kada ti kao obican gradjanin koji tu zivi to uradis,pauk sepojavi u roku od 10 minuta.

Ivan

pre 9 godina

parkirao na mestu predvidjenom za garazu. dosli komunalci i ostavili prijavu. u mesnoj zajednici mi dali parametre za parcelu da odem u opstini po potvrdu da je to mesto za parkiranje. u opstini me uputili u katastar (iza kineza na novom bgd). u katastru se tek upoznao sa vogonsko-kafkijanskim uredjenjem entitet u kojem obitavam.
kako nemam na raspolaganju nedelje neophodne za pribavlajnje potvrde o nameni gradske parcele kako bi istu od jedne gradske institucije doneo drugoj, platih 2500 i pokrih se usima.
svi se slazu da sam u pravu al traze i papir cije pribavljanje je mnogo vise od 2500 (zivci, vreme, novac...)
a dok ne platis, ne mozes nista resiti od dokumenata pa moras da tuzis sudu. a sud... hehehehe
sud je super sa obzirom na cekanje prinove sto nam je sad prioritet.
jednog dana kad nadjem nacin da izadjem odavde i kad iscili zelja da pretocim u knjigu anegdota sve sto mi se desilo u ovoj drzavi znacu da sam izbavljen.

Ivan S

pre 9 godina

Ne znam što je trebalo deset godina od smene Miloševića da se uradi nešto jednostavno i razumno ali podržavam. Uvek sam tvrdio da problem sa bahatim vozačima može da se reši za jedan dan. U Švajcarskoj recimo, niko vam ne brani da parkirate na pešačkom i odete u prodavnicu. Kada se vratite, samo vas sačeka kazna i to je sve. Nema drame, frke, panike.

Tako isto more parkiranih automobila na sred ulice sa upaljenim žmigavcima. Sve je to ok, slobodno parkiraj brale. Prođe policajac na motoru i ispiše sto kazni za pola sata. Državi pare, narod ostali koji to ne radi srećan jer prolazi lako, pa ko je bahat, slobodno, ima opet mogućnost da uradi isto. Samo što će morati da plati kaznu. E pa kada godišnje plati 1,000evra onda sledeće godine neće biti frajer, biće štreber.

Treba da otvore liniju da svi mi zovemo komunalce da dolaze i snimaju kola koja još samo što nisu počeli da ostavljaju ispred ulaza u Urgentni.

Jedino što će onda krenuti vlasnici klubova da se žale, kako im opada promet jer se gosti parkiraju daleko i neće da dođu, i onda krene ta spirala pritisaka, i od početne ideje ostanu samo tableti, koje onda neko pokupi : ))

AtomMrav

pre 9 godina

A sta je sa okolnim beogradskim naseljima, gde svi vlasnoco kuca imaju garaze, a svoja vozila parkiraju na trotoarima. Sta je sa ljudima sa malom decom koji zbog bahatog parkiranja rizikuju svoj i detetov zivot jer moraju da se krecu po kolovozu? Ljudi u invalidskim kolicima isto tako ne mogu bezbedno da se krecu, jer su trotoari postali parkiralista.
To postaje sve ozbiljniji problem. Bolje da komunalni policajci to rade, nego sto privode ljude jer nemaju para za autobusku kartu.

zoran

pre 9 godina

Bolje da ste umesto toga, sto izmisljate kako da uzmete pare na svaki moguci nacin, napravite 10.000 novih parking mesta u centru grada. Da covek moze da se parkira normalno, svakako ne bi ostavljao kola gde stigne. Ali, da bi uradili nesto tako, morate prvo da zaista iskreno volite Beograd i ljude u njemu, a ne da ih mrzite i kažnjavate kakao stignete. Zalosno je sto umesto da budete na usluzi gradu, sluzite rezimu, i punite mu budzet.

Covek

pre 9 godina

Sjajna vest za bahatlije koji ne parkiraju po zelenim povrsinama, pesackim prelazima i raskrsnicama ali zato parkiraju po pesackim stazama, na sred ulice, van linija parkinga itd.
Sjajna vest za njih ali ne i za ostatak normalnog drustva.

Block

pre 9 godina

@Nadzirac
Kakve veze ima ko je vozio auto, kazna za nepropisno parkiranje se veze za registarski broj tablice a ne za vozaca. A vlasnik vozila je odgovoran kome je dao kola. Ako ih je prodao morao je da uradi prenos ako ih je pozajmio mora da zna kome. U suprotnom on ce da plati.

zivko

pre 9 godina

kako su se upeli da zastite zelene povrsine a najvise dizu aute u savamaloj ispod brankova mosta iako ima sasvim dovoljno mesta za pesake.shatro racija sa interventnom ..zaustave ulaz i izlaz iz lokala na 30 min i pokupe sve automobile:)banda pokvarena.neozbiljna drzava

abc

pre 9 godina

jednog dana kad nadjem nacin da izadjem odavde i kad iscili zelja da pretocim u knjigu anegdota sve sto mi se desilo u ovoj drzavi znacu da sam izbavljen. (Ivan, 14. mart 2015 14:23)

Svaka čast od srca. Skoro nisam pročitao bolji komentar.

Henry Ford BGD

pre 9 godina

Super, Živo me zanima i da li ćete biti podjednako revnosni i vikendom uveče ispred "Cinema" kluba, gde se kola parkiraju na sve moguće prelaze, trotoare i nepostojeća parking mesta. A da, to su sve kola od 100.000+ evra, zaboravio sam da njih ne računate.

Petak 13-i

pre 9 godina

Pa sto ne poceste to danas da primenjujete. Upravo sam platio pauka. No sam sam kriv, nema na koga da se ljutim nego na sebe. Jos se ja cudim kako nadjoh parking u centru iz prve.

A podrzavam ovo za kazne za parkiranje. Jedino u Srbiji nema kazne za nepropisno parkiranje, nego samo ako dodje pauk a njega po definiciji nema tamo gde je najpotrebniji. Mada je 2500 dinara malo, jer skoro toliko košta ako zaboravis da produzis parking zonu. Znaci nikome ne smetas ali te kosta skoro isto kao i onog sto je stao na pesacki prelaz ispred kafica.

Kipo

pre 9 godina

U kraju oko hotela Jugoslavija je izgradjeno par zgrada mimo urbanog plana koje su pojele parking prostor stanovnika bloka 11c. Vikendom jos nagrnu i "splavari" pa su stanovnici bloka 11c prisiljeni da parkiraju i na trotoarima...

Nišlija

pre 9 godina

Pokažem komunalnim policajcima 2 parkirana vozila bez tablica, i oni kažu nisu nadležni oni nego komunalna inspekcija. Odem u komunalnu inspekciju u opštini Palilula u Nišu i prijavim to njima pre više od mesec dana , i opet ništa. Radi li neko nešto u Nišu ili postoji samo Beograd

dr.kadzija

pre 9 godina

A da se sete da naruce aplikaciju, i da ko prvi posalje fotografiju nepropisno parkiranog automobila dobije recimo 500 din kredita na mobilnom koji moze da ili podigne ili preusmeri za nesto drugo.... za 5 dana se niko ne bi nepropisno parkirao nigde...ali fali ovoj vlasti mnogo sive mozdane mase. na zalost.

Nemanja

pre 9 godina

Bravo. Ovo je sasvim razumno. Hoće tako biti i u NS. Ja sam parkirao skoro iza zgrade na nekom izdrobljenom betonu. Pokupio me je pauk i platio sam oko 20 000 din jer je kao bila u pitanju zelena površina.

Alex

pre 9 godina

Koristiće taj sistem naplate samo u slučajevima da vozilo ne mogu da odnesu zbog mase samog vozila (veliki džipovi) ili zato što bi postupkom podizanja vozila blokirali saobraćaj. Nema šanse da se Grad Beograd (preko Parking Servisa) odrekne ogromnog prihoda (lake love) od odnošenja vozila.

Hm

pre 9 godina

@(hmm, 15. mart 2015 10:40)

Recicu samo, da drzava mora da radi na poboljsanju infrastrukture zemlje, a gradske uprave na infrastrukturi gradova. Ako to podrazumeva gradnju garaza onda su u obavezi. Mnogo je veci problem, sto po zakonu svaka zgrada mora da obezbedi parking mesto po stanu, a kod nas u proseku svaka zgrada ima samo jedno parking mesto. Niko nikad kaznjen za takve stvari i naravno nikom nista. A onda ce da prelome na narodu. E sad, ja ne razumem ljude koji moraju bas ispred prodavnice ili kladionice ili banke da stanu, samo cas da trknu, a ja uredno svaki put trazim i nadjem parking mesto pa idem zavrsavam poslove koje imam. Nekad bude blizu, nekad ne, ali sam miran barem od pauka.

Promatrac

pre 9 godina

Taj tablet ne moze da izdrzi ni 2 sata bez specijalne baterije ili PowerBank dodatka za punjenje! Tableti su jeftiniji od telefona ali konstantan upload slika ce sprziti bateriju kakav god da je uredjaj.

kejto

pre 9 godina

ne svidja mi se nova ideja jer nema veceg bedaka nego kada ti pauk odnese auto. em moras po kola, em platis masno. ovako oni koji bahato parkiraju obicno mogu bez problema da plate 2500 din + obavezno imaju nekog u policiji.

Hogar

pre 9 godina

Da pitam onako usput...jel smeju da zađu ispred nekog stadiona pošto su vozila parkirana na trotoaru,a vlasništvo su klubskih uprava,njihovih predsednika,vođa navijača i vlasnika klubova?
Mislim ...samo pitam ,onako!Jer ako ne smeju onda je to problem za njih.običan narod će biti agresivan...a to nije dobro.

XSale

pre 9 godina

Oko hotela Jugoslavija u toku radnog vremena je pravi džumbus. Svi trotoari su zakrčeni a ulice preplavljene parkiranim automobilima. U pitanju je kombinacija bahatog parkiranja što je samo polovina problema i nasilja države nad ljudima. Pre par meseci država je otvorila sud u zgradi Aeroinžinjeringa i zatvorila parking pomenute zgrade od jedno 70-80 mesta koji je 80% prazan i rezervisan za zaposlene. Stranke taj parking ne mogu da koriste pa je skoro prazan. Ljudi zato parkiraju po trotoarima okolnih stambenih zgrada i na zelenim površinama. Da stvar bude gora nasilnička vlast je obeležila nekoliko parking mesta ispred okolnih zgrada za potrebe suda. Za mene je to nasilje državnih organa i javnih službenika (koji drže poluge vlasti) nad običnim ljudima. Sada će da kažnjavaju ljude još jednom. Pravi bezobrazluk. Umesto da parking ispred Aeroinžinjeringa (sada osnovnog suda) služi strankama zbog kojih isti sud potoji, služi luksuzu državnim službenicima koji mogu sutra da otmu pola parking mesta okolnih zgrada a vi koji nemate gde da se zaustavite platićete kazne. Prvenstveno bezobrazluk ljudi koji imaju vlast u ovom gradu.

majmuni vole da se pentraju

pre 9 godina

"To znači da će pauk intervenisati samo u najekstremnijim slučajevima kada zbog nepropisno parkiranog vozila ne može da se obavlja javni saobraćaj, kada auto stane na pešački prelaz ili zelenu površinu"...ili mesto za invalide i sl.

Pa genije, pauk i ne sme (po zakonu) da intervenise u ostalim slucajevima!

kofein

pre 9 godina

okej jeste preskupa kazna kada pauk odnese vozilo, ali akose eko parkirao tacno ispred ulaza u garazu u mojoj zgradi, a mesta za parking okolo nema, onda treba svi mi da se nepropisno parkiramo po komsiluku dok se ovaj smisli da ode, i da onda i sami nekom blokiramo garazu itd itd...i da na kraju, sve i da smo nasli paking mesto platimo gotovo istu kaznu kao on jer smo prekoracili vreme u zoni?

Kobajashi

pre 9 godina

@XSale,
Parking ispred Aeroinzenjeringa nije rezervisan za sve zaposlene nego isključivo za sudije i one odabrane. Mi ostali koji tamo radimo se grabimo za parking mesta u okolini suda svako jutro. Zato je prazan.

Petar

pre 9 godina

Ne znam o cemu ovi pricaju. Samo sto sma izasao na ulicu do proavnice, u blizni centrale komunalaca, slike od pre par minuta: (nisma sve slikao,mrzelo me)
1. http://s17.postimg.org/mndoa8ar3/20150314202806.jpg

2. http://s1.postimg.org/dgz0z0mjz/20150314202712.jpg

3.http://s13.postimg.org/4lrd2jr6v/20150314203725_1.jpg

nemi posmatrač saobraćajnog bahatluka u epicentru

pre 9 godina

Posebno obratiti pažnju na Nušičevu od robne kuće do dragstora. Postoje table na ulazu iz Dečanske o zabrani saobraćaja (osim dostavnih vozila i stanara zgrada) i zabrani parkiranja i zaustavljanja. Takođe Kosovska, pogotovo os Vlajkovićeve do Takovske. Vozila parkirana u 2 ili 3 reda oko kafiča plus 10-12 vozila parkiranih vozila na parking mestima iz kojih se prodaju polovni udžbenici. U delu Kosovske od Palmotićeve do Takovske zaposleni u obližnjim firmama ostavljaju automobile parkirane na ulici tako ako neko želi da izađe sa parkinga mora besomučno da trubi ne bi li prizvao vlasnika nedozvoljeno parkiranog auta. Čudi me da ovi iz Parking servisa na navode ove dve ulice gde svakodnevno vlada pravi haos.

Janko

pre 9 godina

@ Nnovak85: Nije realan zivot beveri hils. Mnogi, ali mnogi veliki gradovi u svetu, ukljucujuci uredjeni zapad, imaju problema sa parkiranjem. Evropski gradovi mahom nisu gradjeni juce, pa da su sve ulice siroke i da sve zgrade imaju parking mesta. Ali, svejedno zakon mora da se postuje, odgovaralo tebi to ili ne. Ako zivis na Vracaru, ogranicenje koje imas je da nema dovoljno mesta za parkiranje i da je najbolje da kola i nemas. Ako ti to ne odgovara, preseli se negde gde je lakse da se parkira (mada to postaje sve teze i teze). Ali, to ponasanje da ces da postujes zakon samo ako ti se obezbede uslovi, je cista malogradjanstina i skorojevicizam, za koga nema mesta ni u zemljama uredjenog zapada. Zivot ima svoja pravila, i Beveri Hils je samo serija.

Baxus

pre 9 godina

Pokažem komunalnim policajcima 2 parkirana vozila bez tablica, i oni kažu nisu nadležni oni nego komunalna inspekcija. Odem u komunalnu inspekciju u opštini Palilula u Nišu i prijavim to njima pre više od mesec dana , i opet ništa. Radi li neko nešto u Nišu ili postoji samo Beograd
(Nišlija, 13. mart 2015 22:18)

Nema to veze sa Niš, prijatelju.

Kod mene, u Beogradu, na Zvezdari, stoje tri komada koji i dalje imaju stare tablice i još dva koji imaju nalepnice barem dve godine.

Zvali komunalnu više puta, oni kažu nemogu da ustanove čiji su ;) Svi znamo i lično sam im rekao kada sam zvao, samo jmbg čoveka im nisam dao, ma ne zanima ih.

Hm

pre 9 godina

Bas sam se pitao zbog cega je pauk podivljao poslednjih mesec i kusur na NBG i zavlaci se izmedju zgrada po parkinzima i nosi sve redom. A koliko primetih tj komsijin slucaj, ako vam je barem jedan tocak na blatnjavoj "zelenoj" povrsini i to na parkingu od zgrade, mozete da ocekujete kaznu! Bahate treba kaznjavati, ali ne treba po svaku cenu traziti dlaku u jajetu i kaznjavati.

Beogradjanin

pre 9 godina

Odlicno.Samo napred.
Sve to treba prosiriti I na ostale ucesnike saobracaja.
Takodje,Kao primer bahatosti neka poslozi I ovo:nedelha uvece 22,20 ekipe ljudi idu Sa KOFAMA LEPKA,CETKAMA U PO BULEVARU LEPE NA STOTINE PLAKATA,STO PO RAZVODNIM ORMARICIMA,BANDERAMA,ROLETNAMA NA IZLOZIMA.JEDNOM RECJU UNISTAVAJU NASU I TUDJU IMOVINU.Zakon prema kome se svi takvi oglasivaci moraju SUOCITI SA FAKTURAMA I TO DOBRIM.Grad izgleda Kao SARAJEVO 92.

Ivana

pre 9 godina

A kad parkiraju dzip na mesto za invalida? Sta onda? Mogu samo svima bahatima iz srca da pozelim da im zaista i zatreba mesto za invalida...

zmau

pre 9 godina

Hm, ne bi bilo loše da obnoviš svoje poznavanje propisa. Na trotoarima je u principu zabranjeno parkiranje. Samo ukoliko je saobraćajnim znakom eksplicitno dozvoljeno onda sme, i u tom slučaju treba ostaviti minimum 1.6 metara lufta za hodanje.

aca

pre 9 godina

Pauk i treba da nosi samo vozila koja ometaju saobracaj. Tako bi kazne bile manje ali i cesce jer policija moze da ostavi mnogo vise kazni ako ne ceka pauk vozila. Ali ako gradovi ne ucine nesto za jos mesta za parkiranje onda je to samo represija na gradjanima a sama drzava je kriva zbog nedovoljnog broja mesta. Takodje treba povecati broj mesta i u zonama koje se ne naplacuju i koje trebaju biti samo u trgovackim delovima grada jer ne moze grad naplacivati i vazduh svojim gradjanima a vozaci pri registraciji placaju i neku taksu za javne povrsine.

U pravu je komšija...

pre 9 godina

U kraju oko hotela Jugoslavija je izgradjeno par zgrada mimo urbanog plana koje su pojele parking prostor stanovnika bloka 11c. Vikendom jos nagrnu i "splavari" pa su stanovnici bloka 11c prisiljeni da parkiraju i na trotoarima...
(Kipo, 13. mart 2015 17:45)

Te zgrade su Megatrend i stambena zgrada sa nekoliko kafića u dnu zgrade. Tu su i lokali sa hranom (inače podignuti za vreme sablje kada su bila zabranjena okupljanja i naši višednevni protesti pali u vodu, a zemljište uzeto od države na koji način u stambenom bloku na sred ulica???) gde dolaze iz celog grada da jedu a iza te nove zgrade se nalazi teniski tereni plus balon za fudbal (inače devedesetih otet deo igrališta osnovne škole odmah pored). Sad možete samo zamisliti kakva gužva tu nastane, nekada se tu kruži kao u centru grada da bi se našlo slobodno mesto. U to kako se i na koji način gradilo neću ulaziti, ali parking mesta po zakonu u odnosu na broj novih zgrada nikada nisu napravljena. Pre dvadesetak godina urbanistički rešene zgrade sa zelenilom, danas turska mahala sa mirisima roštilja i bahatim povremenim gostima...

да да

pre 9 godina

Само нису додали да ова мера НЕ ВАЖИ за аутомобиле који по слободној процени изгледају скупо !!!