FIAT predstavio Doblo Trekking

Posle modela Panda i 500L, još jedan FIAT dobio je poluterensku, Trekking verziju.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2015.

15:03

Default images

Poput drugih srodnih modela italijanskog proizvođača, i FIAT Doblo Trekking ima dodatne zaštite elemente na donjim delovima karoserije, kako bi se sprečila manja oštećenja u vožnji van asfaltiranih puteva.

Takođe, promenjen je i dizajn branika, a zahvaljujući povišenom oslanjanju, rastojanje podvozja od tla više je za 10 mm nego kod standardnog modela.

Doblo Trekking ima zatamnjena zadnja stakla i dostupan je, između ostalog, u novoj, ekskluzivnoj Bronzo Magnetico boji karoserije a opremljen je 16 inčnim alu felnama i pneumaticima za sva godišnja doba.
Automobil je opremljen i posebnim "Traction +" sistemom kontrole proklizavanja. Ovaj sistem naročito je pogodan za vozila koja ne zahtevaju specijalne "off-road" sposobnosti, a i znatno je jeftiniji od klasičnog 4x4 pogona.

"Traction +" pomoću specijalnog algoritma kontroliše i upravlja kočionim sistemom i simulira diferencijal sa zaključavanjem. Sistem se uključuje pomoću dugmeta na kontrolnoj tabli, a koristi se pri brzinama manjim od 30 km/h. Kada je aktiviran, on prepozanje ako neki od pogonskih točkova ne prijanja dovoljno na podlogu, odnosno ako počne da proklizava.

Sistem tada zaustavlja problematični točak, a čitav pogon prenosi na točak koji ima dobar kontakt sa putem.
FIAT za sada nije saopštio detalje o motorizaciji a očekuje se da će u ponudi biti neke od pogonskih jedinica koje se koriste u standardnoj verziji modela Doblo.

Podsećamo, na raspolaganju su 1.6 MultiJet II, u verzijama sa 90 ks i 105 ks, i 2.0 litarski dizelaš agregat sa 135 ks.

Od benzinskih varijanti, dostupni su 1.4 litarski motor sa 95 ks i 1.4 TurboJet sa 120 ks, koji se može naručiti i u verziji sa pogonom na komprimovani prirodni gas.

FIAT Doblo Trekking imaće premijeru na predstojećem sajmu automobila u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: