Opel ADAM S - snaga u malom pakovanju

Opelov štand na salonu automobila u Ženevi biće u znaku moćnih mašina. Pored najavljene Astre OPC EXTREME, pažnju publike privući će i prava mala džepna raketa - pretprodukcijski ADAM S sa motorom od 150 ks.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.03.2014.

09:13

Default images

Opel ADAM S, čija proizvodnja počinje uskoro, je novi performantni automobil koji će se nalaziti na vrhu ponude modela ADAM.

Sa 110 kW/150 ks i raspoloživim obrtnim momentom od 220 Nm, specijalna nova verzija 1.4 litarskog Turbo ECOTEC motora u ovom automobilu može da se pohvali specifičnom izlaznom snagom od preko 100 ks po litru.

U pitanju je motor sa turbo punjenjem izveden iz postojeće četvorocilindrične jedinice zapremine 1.4 litra, koji je proizveden ekskluzivno za model ADAM S. Stop-start tehnologija takođe je ugrađena, a motor je već sada u skladu sa budućim Evro 6 standardima emisije izduvnih gasova.

U kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem, on pokreće automobil do maksimalne brzine od 220 km/h.
Veća snaga predstavlja samo jedan deo onoga što ovu verziju modela ADAM čini posebnom – auto takođe poseduje specijalno podešenu performantnu šasiju koja je proizvedena ekskluzivno za Opel ADAM S, kao i odgovarajući sportski sistem upravljanja.

Kočiona snaga povećana je ugradnjom 'S' Red Brakes kočnica, poboljšanih OPC performansi, uključujući i 16 inčne prednje i 15 inčne zadnje kočione diskove.
Opel ADAM S postavljen je na 18 inčne točkove na koje su montirane gume dimenzija 225/35 R 18. ADAM S koji je će biti izložen na sajmu automobila u Ženevi predstavljen je u crvenoj boji karoserije sa antracit sivim krovom, na čijem završetku se nalazi poseban spojler.

Prednji spojler, aerodinamički dodaci na pragovima i spušteni zadnji branik, iz koga izviruje hromirana izduvna cev, kompletiraju postavku detalja modela ADAM S.
U kabini se napred nalaze Recaro sportska sedišta u kožnoj i Morrocana varijanti a primenjena je i jedinstvena "Red ’n Roll" stilska tema. Ona se sastoji od paketa kožne opreme koji obuhvata upravljač prekriven crvenom kožom, ručicu menjača i ručnu kočnicu, kao i karakteristična crvena i bela ambijentalna svetla na panelima vrata.

Kao i obično kada je u pitanju neka od verzija modela ADAM, Opel nudi brojne mogućnosti za dalju individualizaciju.
Opel ADAM S poseduje i zatamnjena zadnja stakla, dnevna i zadnja LED svetla, elektronsko upravljanje klimom i IntelliLink multimedijalni sistem koji je potpuno kompatibilan sa najnovijim smartfon uređajima, koji koriste ANDROID i Apple operativne sisteme.

Sistem poseduje USB i Bluetooth konekcije, audio striming, sedam zvučnika i 7 inčni ekran visoke rezolucije. IntelliLink takođe omogućava navigaciju pomoću BringGo aplikacije, a poseduje i Stitcher i TuneIn aplikacije.

Integracija uređaja sa Apple iOS u sistemom omogućava i upotrebu SIRI EYES FREE funkcije glasovne kontrole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: