Automobili

Četvrtak, 26.12.2013.

10:00

Tesla prodaje Model S u Kini bez oznake brenda

Američki proizvođač električnih automobila započeo je prodaju Modela S na kineskom tržištu bez korišćenja naziva brenda, zbog toga što je ime Tesla već zaštićeno u toj zemlji.

Izvor: B92

Default images

U avgustu smo pisali o tome da se Tesla Motors već tokom priprema za lansiranje Modela S u Kini suočio sa pravnim probelmom.

U početku je izgledalo da se sve odvija glatko - procedure oko registrovanja su skoro bile kompletirane, rezervacije za Model S su počele da pristižu, otvorena je radnja...

Međutim, tada se oglasio izvesni biznismen sa tvrdnjom da je zaštitio ime i logo koji je veoma sličan Teslinom još 2006. godine. Reč je o kompaniji Tesla Zhana Baoshenga koja se navodno takođe bavu razvojem električnih automobila.
Prema mišljenjima analitičara, najbezbolnije rešenje za američku kompaniju bilo je da "otkupi" Baosheng, i na taj način dobije prava na upotrebu imena Tesla u Kini, ali taj plan se za sada nije realizovao.

Tesla Motors u međuvremenu je lansirao lokalni sajt za kinesko tržište putem koga se u toj zemlji mogu naručiti automobili ovog proizvođača, ali se na njemu ne pojavljuje ime brenda na kineskom jeziku koje je fonetski trebalo da glasi "Te Si La".

Saznajte o novom modelu koji priprema kompanija Tesla Motors.

Pročitajte o problemima koje je Tesla Motors imao zbog požara na Modelu S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

14 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: