FIAT investira 9 milijardi evra u nove modele

Najveći deo investicija biće upotrebljen za oporavak proizvodnje u Italiji, a jedan od glavnih ciljeva je da se poboljšaju rezultati prodaje u Evropi, gde ova grupacija i dalje posluje sa gubicima.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2013.

09:36

Default images

Najviše koristi od novih ulaganja trebalo bi da imaju Maserati i Alfa Romeo čiji će se novi modeli proizvoditi u Italiji.

Kako prenosi Blumberg pozivajući se na izvore iz kompanije, marka FIAT takođe će biti osvežena novim modelima, a jedna od žrtava novog investicionog ciklusa mogao bi da bude i Punto. Umesto ovog modela, FIAT planira da ponudi tržištu novo vozilo sa 5 vrata iz porodice 500, koje bi trebalo da se proizvodi u Poljskoj.

Nova postavka modela italijanskog proizvođača biće praktično koncipirana oko modela FIAT 500 i Panda.

Što se tiče italijanskih fabrika, za 2014. planirana je proizvodnja dva modela koja će deliti istu platformu - krosovera FIAT 500X i malog SUV vozila marke Jeep, kao i verzije modela Alfa Romeo 4C sa otvorenim krovom. Limuzina Alfa Romeo Giulia takođe će se izrađivati u Italiji, ali od 2016. godine.

Planovi za Maserati predviđaju dalje povećanje broja modela i prodatih automobila na godišnjem nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: