Saab: (Ponovo) počinje serijska proizvodnja

Nakon više od dve i po godine, u ponedeljak 2. decembra, tačno u 13.25 časova, sa proizvodnih traka fabrike u Trolhatanu ponovo će početi da silaze automobili marke Saab. Novi vlasnik, konzorcijum NEVS, u početku će izrađivati osveženi Saab 9-3 Aero sa benzinskim motorom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.11.2013.

13:26

Default images

NEVS, koji je nakon bankrota švedskog proizvođača preuzeo veći deo kompanije Saab Automobile, započeo je probnu proizvodnju pretprodukcijskih automobila još u septembru, a od ponedeljka će se izrađivati prva vozila namenjena tržištu.

Kupcima će biti ponuđena osvežena verzija poslednje generacije modela 9-3, koji se proizvodio u fabrici sve do zaustavljanja rada mašina 2011. godine. Izvor iz NEVS-a kaže da će početna serija automobila biti mala, dok ponovo ne profunkcionišu svi segmenti u lancu od proizvođača do kupca, u koje spadaju i transportna i prodajna mreža.

Sledeći korak u strategiji oživljavanja Saaba biće još teži. Novi vlasnik pokušaće ono što prethodnom nije pošlo za rukom - da krene u masovniju proizvodnju. Prve porudžbine novog Saaba 9-3 već su stigle iz Kine, ali za sada nije poznato o kojim količinama vozila je reč.

Takođe, nepoznanica su i definitivni izgled i tehničke karakteristike "novog" modela, za koji su u NEVS-u ranije rekli da će biti revitalizovan uvođenjem nekih novih mehaničkih komponenti. Što se tiče prvog Saaba sa električnim pogonom, koji je novi vlasnik najavio prilikom kupovine kompanije, on se očekuje u proleće 2014.

Zahvaljujemo se našem čitaocu swedenonline za dojavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: