Američki Consumer Reports o FIAT-u 500L

Magazin "Consumer Reports", koji testira i upoređuje proizvode na tržištu SAD, testirao je FIAT 500L. Automobil je ocenjen kao funkcionalan i prostran, a najviše zamerki odnosi se na automatski menjač sa duplim kvačilom.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.10.2013.

10:45

Default images

Consumer Reports u kratkom prikazu modela 500L za američko tržište kaže da je reč o praktičnom automobilu zanimljivog izgleda, za koji će neki reći da je lep, a drugi da je ružan. Pohvaljen je veliki prostor u kabini uprkos tome što je reč o vozilu relativno malih dimenzija.

Iako je u SAD kupcima na raspolaganju samo jedan pogonski agregat, Consumer Reports nema zamerke na njega i tvrdi da je reč o agilnom motoru koji u paru sa manuelnim menjačem funkcioniše sasvim dobro. Međutim, američki magazin žali se na verziju sa automatskim menjačem sa duplim kvačilom za koji kaže da je "užasan" i da ne isporučuje snagu ravnomerno u svim stepenima prenosa.

Pogledajte kratki prikaz magazina Consumer Reports o FIAT-u 500L:



Podsećamo, za razliku od evropske verzije, američki 500L pogonjen je 1.4 litarskim četvorocilindričnim turbo-benzinskim MultiAir motorom koji razvija 160 ks (117 kW) i 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na točkove putem šestostepenog manuelnog menjača ili pomoću menjača sa duplim kvačilom.

Pročitajte kakvo mišljenje o FIAT-u 500L ima USA Today.

Pročitajte kako je Consumer Reports na testu "oborio" Mercedes GL

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: