Toyota Corolla: 40 miliona automobila za 47 godina

Toyota je 2013. predstavila 11. generaciju modela Corolla. Ovaj autmobil nedavno je proslavio redak jubilej u auto-industriji - za nepunih pola veka širom sveta prodato je 40 miliona Corolla.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 06.09.2013.

14:02

Default images

Ljubitelji automobila na različite načine doživljavaju Toyotu Corollu. Nekima se dopada, drugima ne. Ipak, niko ne može da ospori činjenicu da je u pitanju jedan od najdugovečnijih, a svakako najprodavaniji modela u istoriji.

Kada je 1966. predstavljena prva generacija Corolle, projektovana je godišnja proizvodnja od 240.000 automobila u fabrici Takaoka. Toyota danas proizvodi više od 1,1 milion primeraka ovog modela svake godine ili 125 automobila svakog sata, u više pogona smeštenih širom sveta - od SAD, preko Kine i Južne Afrike, pa do Turske i Venecuele.

Lansirajući najnoviju generaciju Corolle za SAD, Toyota je osmislila zabavnu kampanju koja se fokusira na promene u pop kulturi tokom pet decenija prisustva ovog automobila na tržištu:



U drugom videu koji je japanski proizvođač objavio povodom jubileja Corolle, glavni inženjer Toyote, Šinići Jasui (Shinichi Yasui), vodi nas kroz istoriju ovog modela:



Pročitajte više o najnovijoj generaciji modela Toyota Corolla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: