Alfa Romeo odustaje od hečbeka, prelazi na zadnji pogon

Tokom svoje bogate istorije Alfa je predstavila mnoge uzudljive modele, posebno limuzine. Ipak, modeli koji se danas nalaze u ponudi ne predstavljaju istoriju fabrike na najbolji način.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 20.07.2013.

12:59

Default images

Prema najnovijim navodima medija, kompanija će načiniti hrabar potez kojim će iz ponude izbaciti aktuelne hečbek modele MiTo i Giulietta i zameniti ih modelima sa zadnjim ili sa pogonom na svim točkovima.

Alfa će u saradnji sa Maseratijem raditi na razvoju nove platforme koja će poslužiti za proizvodnju dve limuzine i dva krosover modela. Prvi model trebalo bi da se pojavi 2015. godine sa ciljem da bude konkurent BMW-ovoj seriji 3.

Godinu dana kasnije trebalo bi da se pojavi Alfetta čija je misija da konkuriše BMW-u serije 5 i Mercedesu E klase.

Dalji plan razvoja uključuje krosover model koji će pokušati da preotme kupce BMW-a X1 dok bi 2017. godine trebalo da usledi konkurent BMW-u X3.

U ovom trenutku nije poznato puno detalja, osim da bi nova generacija Alfinih modela trebalo da poseduje izraženi sportski duh uokviren veoma agresivnim izgledom. Postoji verovatnoća da će jedan od motora koji će pokretati ove Alfe biti Maseratijev V6 tvin turbo benzinac uparen sa 8-stepenim menjačem.

Pitanje za mnogobrojne ljubitelje Alfe je koja je najbolja Alfa svih vremena?
Takođe, šta je potrebno da bi fabrika uspela da nanese značajan udarac BMW-u?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: