Stiže još jedan atipični BMW

Retko ko bi na osnovu ovih fotografija maskiranog prototipa mogao da zaključi da se ispod kamuflaže krije novi BMW-ov model.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.07.2013.

10:47

Default images

BMW je još na auto-salonu u Parizu u septembru 2012. nagovestio jedan od pravaca kojim će se kretati u budućnosti kada je reč o novim koncepcijama svojih automobila.

Predstavljanje Active Tourer Concepta iznenadilo je mnoge ljubitelje bavarske premijum marke. Automobil sa MPV karakteristikama i prednjim pogonom sigurno nije prvo na šta pomislite kada čujete reč BMW.
Foto: worldcarfans.com
U međuvermenu, nastavljen je rad na serijskom modelu pod oznakom BMW Serije 1 GT, koji je baziran na konceptu iz Pariza, a osim verzije sa 5 sedišta, izgleda da je u pripremi i MPV model u kome će biti mesta i za treći red sedišta i 7 putnika.

Vozilo koje je fotografisano tokom testiranja na stazi Nirburgring primetno je duže od BMW-a Active Tourer, a očekuje se da BMW pored verzije sa prednjim pogonom ponudi i model kod kojeg će se snaga prenositi na sva 4 točka.
Foto: worldcarfans.com
Ispod haube naći će se 1.5 litarski TwinPower turbo-benzinac. Nemački proizvođač najavio je da će ovaj motor biti dostupan u nekoliko verzija, od 90 kW/122 ks, pa do 165 kW/224 ks.

Pored benzinskih, na raspolaganju će biti i dizel jedinice snage od 60 kW/82 ks do 135 kW/184 ks.

Pročitajte više o BMW Active Tourer Conceptu.

BMW planira više novih modela na platformi sa prednjim pogonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: