Automobili

Četvrtak, 21.02.2013.

13:23

BMW M modeli bez xDrive pogona

Sportsko "M" odeljenje BMW-a nastaviće da razvija automobile isključivo sa zadnjim pogonom. U bavarskom proizvođaču objašnjavaju da bi xDrive pogon značajno uticao na povećanje mase i samim tim na performanse automobila.

Izvor: B92

Default images

Iako su se konkurentski proizvođači poput Mercedesa i Audija opredelili da svoje sportske AMG i RS modele ponude sa pogonom na sva četiri točka, BMW neće krenuti njihovim putem.

Kako je za Autocar izjavio šef "M" odeljenja te kompanije, Friedrich Nitschke, od xDrive pogona se odustalo jer bi njegova ugradnja opteretila automobile sa dodatnih 80-90 kg i na taj način unazadila njihove performanse.

Nitschke smatra da je diferencijal i zadnji pogon kod BMW-ovih M modela "najbolji u auto-industriji" i da može da odgovori svim zahtevima koji se postavljaju toj vrsti automobila.

Friedrich Nitschke je dodao i da će ručni menjači ostati u ponudi na novim modelima, sve dok kupci budu zainteresovani za tu vrstu transmisije. Šef BMW-ovog "M" odeljenja rekao je i da u toj kompaniji trenutno ne razmišljaju o proizvodnji M verzije novog modela BMW Serije 3 GT.

Pročitajte o 40 godina BMW-ovog M odeljenja.

Pročitajte o BMW Driving Experience treningu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: