Golf GTI kabriolet

Najsnažniji Golf kabriolet imao je svetsku premijeru na auto-salonu u Ženevi 2012. godine, a prodaja ovog modela u Evropi počinje sredinom juna.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2012.

08:56

Default images

VW Golf GTI kabriolet krenuće ponovo u osvajanje tržišta tri decenije nakon što je predstavljena njegova prva i jedina verzija do sada. Neposredno pred početak prodaje, Volkswagen je objavio nove fotografije ovog modela.
Golf GTI kabriolet ima platneni pokretni krov koji se spušta pritiskom na dugme. Vreme potrebno za njegovo sklapnje ili rasklapanje iznosi 9,5 sekundi, a može se izvoditi tokom kretanja vozila pri brzinama do 30 km/h.
Na prednjem delu automobila prepoznaju se dizajnerski detalji karakteristični za GTI porodicu. Maska hladnjaka u donjem delu branika izrađena je u formi "pčelinjeg saća", dok se između farova nalaze dve horizontalne crvene lajsne između kojih je GTI logo.

GTI paket zaokružuju 17 inčne Monza aluminijumske felne i zatamnjena LED stop svetla.
Ispod haube se nalazi 2.0 litarski turbo-punjeni četvorocilindrični benzinac od 210 ks koji raspolaže obrtnim momentom od 280 Nm.

Motor je uparen sa šestobrzinskim ručnim menjačem, a kao opcija dostupan je i šestostepeni DSG menjač sa duplim kvačilom.
Prema fabričkim podacima, Golf GTI kabriolet od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,3 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 237 km/h (235 km/h u verziji sa DSG menjačem).

Prosečna potrošnja deklarisana je na 7,6 l/100 km, a CO2 emisija na 177 g/km (7,7 l/100 km i 180 g/km CO2 sa DSG transmisijom).

VW Golf GTI kabriolet naći će se u prodaji na evropskom tržištu već sredinom juna, a cena u Nemačkoj startuje od 31.350 evra.

Pogledajte galeriju fotografija VW Golf GTI kabriolet.

Pročitajte o sedmoj generaciji modela Volkswagen Golf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: