Automobili

Subota, 25.02.2012.

16:40

Range Rover Evoque Convertible

Range Rover je na sajmu automobila u Ženevi prikazao publici koncept kabriolet verzije modela Evoque.

Izvor: B92

Default images

Koncept koji je predstavljen u Ženevi zasnovan je na modelu Evoque sa 3 vrata i ima automatizovani mekani, pokretni krov.

U Range Roveru kažu da su modifikacije koje su morali na naprave pri dizajniranju ovog kabrioleta neznatno uticale na težinu i krutost konstrukcije.

Geri Mekgavern (Gerry McGovern), direktor dizajnerskog odeljenja Land Rovera, izjavio je da im je cilj bio da pri konstruisanju kabriolet verzije “pažljivim balansiranjem zadrže prepoznatljive i jedinstvene linije modela Range Rover Evoque, a da pri tome naprave privlačan i poželjan automobil sa otvorenim krovom”.

U odnosu na standardni Evoque, kabriolet je dobio 21-inčne aluminijumske točkove, dok je u unutrašnjosti zadržao kožna dvojbojna sedišta iz paketa opreme Prestige, ozvučenje Meridian i info-sistem sa 8-inčnim ekranom.
Iz britanskog proizvođača nisu spremni da potvrde da li i kada možemo očekivati serijsku verziju Evoque kabrioleta, jer pre odluke o proizvodnji žele da dobiju povratne informacije i reakcije javnosti i potencijalnih kupaca na ovaj koncept.

Prva prilika za tako nešto bio je sajam automobila u Ženevi, gde je Range Rover Evoque kabriolet imao svoju premijeru, nakon čega se očekuje pojavljivanje i na auto-salonu u Njujorku, u aprilu 2012. godine.

Ako u Range Roveru krenu u serijsku proizvodnju, to će se najranije desiti 2013, a trebalo bi da novi model preuzme pogonske agregate iz standarne verzije Evoque-a.

U ponudi bi u tom slučaju bio 2.0 litarski turbo-punjeni benzinac od 237 ks i dva 2.2 litarska turbodizel motora od 148 i 187 ks.

Pratite naš specijal o Sajmu u Ženevi.

Više fotografija sa ženevskog sajma možete pogledati u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dogovor je pao: Stvara se "zid"

Poljska, Finska, Norveška i baltičke zemlje postigle su dogovor o stvaranju "zida od dronova" kako bi zaštitile svoje granice pomoću bespilotnih letelica.

14:25

25.5.2024.

1 d

Podeli: