Novi OPC: najsnažnija Astra do sada

Nova Opel Astra GTC dobija na oštrini - na leto 2012. stiže varijanta OPC (Opel Performance Center).

Automobili

Izvor: B92

Petak, 04.11.2011.

13:33

Default images

Opel Performance Center (OPC), odgovoran je za sportski akcenat na Opelovim modelima od 1999. godine. Novu Astru OPC pokreće benzinski, dvolitarski turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem. Automobil ima snagu 206 kW/280 ks i maksimalan obrtni moment od 400 Nm, što omogućava maksimalnu brzinu od 250 km/h.

U Opelu kažu da je šasija ovog sportskog modela izvedena tako da isporučuje "snagu bez kompromisa". U skladu sa OPC tradicijom, automobil je detaljno ispitan i usavršen na pisti Nirnburgring u Nemačkoj.

Naročito se vodilo računa o bočnoj dinamici i upravljanju. Ugrađeno je tehnološki napredno prednje vešanje HiPerStrut (visoko-performantni amortizer). Pored HiPerStrut svojstva, Astra OPC opremljena je FlexRide sistemom pomoću kojeg vozač dodirom na tastere “Sport” i “OPC” može da podesi tvrdoću amortizera, odziv upravljača i komande gasa.

Iz Opela tvrde da nova Astra OPC ima veću stabilnost i bolje “naleganje” na izlasku iz krivina pri velikoj brzini – čak i u vlažnim uslovima. Visoko-performantni kočioni sistem Brembo, obezbeđuje dobro usporavanje i maksimalnu stabilnost.

Karoserija Astre GTC OPC dobija dodatne sportske crte pomoću seta naročito oblikovanih prednjih i zadnjih branika, bočne oplate, aerodinamičkog krovnog spojlera i dve izduvne cevi trapezoidnog oblika. U unutrašnjosti, automobil ima specijalna sportska sedišta, ravan OPC sportski kožni upravljač i posebne instrumente.

Prvo mesto za B92.net u vožnji na Opel OPC treningu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: