Renault DeZir koncept

Trojac francuskih proizvođača već je sada, tri meseca pre Autosalona u Parizu, počeo da se nadmeće u tome ko će pokazati više.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 06.07.2010.

12:01

Default images

Renault nam je otkrio svoj konceptni model DeZir, ali pre nego što odmahnete rukom na još jedan studijski model koji nikad neće ugledati svetlost serijske proizvodnje, valja napomenuti da će upravo na ovom modelu francuski proizvođač temeljiti izgled svojih budućih automobila.
Tako je, dobro ste pročitali – iduća generacija Clia možda će imati vrata koja će se otvarati poput Lamborghinijevih, samo u suprotnu stranu, ili pak staklenu kupolu kabine sa skrivenim nosačima, a možda čak i ogromni logo na rešetci hladnjaka.
Kako god bilo – koncept DeZir pogoni električni sklop prenesen iz Nissan Leafa i električne Renault Fluence koji razvija 150 KS i 226 Nm obrtnog momenta te pogoni zadnje točkove.
Konceptni model teži 830 kilograma što mu omogućava postizanje ubrzanja do 100 km/h za pet sekundi i maksimalnu brzinu od 180 km/h.
Sa litijum-jonskom baterijom kapaciteta 24 kWh Renault DeZir uspeva da prevali tek 160 kilometara.

Izvor - T-Portal

Pročitajte više o novom modelu Renault Latitude 2011

Novi Renault Master

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: