Automobili

Četvrtak, 04.03.2010.

15:44

Dacia Duster za 9.300 evra u Srbiji

Dacia je na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi predstavila svoj 4x4 "low cost" Duster, koji će se na našem tržištu naći po ceni od 9.300 evra za osnovni model.

Izvor: B92

Default images

Dugo očekivani SUV u Evropi će se u prodaji naći od 9. marta, a prve isporuke očekuju se početkom septembra.

Cena novog modela niža je od očekivane: početna cena ovog modela u Srbiji iznosi 9.300 evra za 4x2 verziju sa benzinskim motorom 1.6l od 110 KS, dok 4x4 verzija košta 11.100 evra. Dacia Duster sa pogonom na svim točkovima sa istim motorom u najvišem paketu opreme "Laureate" košta 13.900 evra.

Verzija sa 1.5 dCi motorom od 85 KS 4x2 kupcima u Srbiji biće ponuđena po ceni od 12.000 evra, dok u zavisnosti od pogona i paketa opreme ova cena može porasti na 15.900 evra.

Što se tiče modela "Low cost" je samo cena, auto je prilično simpatičan, Jednostavan, udoban i moglo bi se reći dobro sastavljen sudeći po modelu predstavljenom u Ženevi.
Renaultovi motori, Sanderova vrata i drugi delovi pozajmljeni od ova dva brenda dali su jeftino SUV vozilo.

Ideja je da se iskoriste već postojeći delovi ova dva proizvođača i po niskoj ceni napravi profitabilno novo terensko vozilo koje bi moglo na istoku kao i na zapadu da napokon zameni već prestaru Ladu Nivu.

Za zapadnu Evropu biće ponuđene četiri varijante koje će imati dupli airbag, ABS i pomoć pri naglom kočenju, dok su podizači stakla manuelni, bez radija i klimatizacije.

Verzija "Ambiance" poseduje klimu kao opciju. Verzija "Laureat" je vozilo koje će se najviše prodavati na zapadnom tržištu, dok od opreme poseduje računar, klimu, električne spoljne retrovizore kao i brojne dodatne opcije koje se mogu ugraditi po želji kupca.

Verzija "Prestige" za evropsko tržište dostiže cenu od 18.900 evra sa dCi motorom i 110KS, kožna unutrašnjost (osrednjeg kvaliteta), ESP, metalik boja, rezervni točak na prtljažniku i električni podizači stakala na zadnjim vratima su dodata oprema.
Težina vozila je 1.280 kg u 4x4 verziji, što je za motor od 110 KS dovoljno da zadovolji sve zaljubljenike vožnje van puteva da sa svojim novim ljubimcem provedu nezaboravne trenutke u prirodi, dok se na otvorenom putu Duster uopšte ne ponaša kao "low cost" nudeći putnicima udobnu i prijatnu vožnju.

Ozbiljan potez Renaulta i Dacije. Po svemu sudeći "low cost" se svima isplati…

Piše: Frederik Milenković

Pogledajte više fotografija modela Duster u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: