Honda HR-V stiže u Evropu

Honda je objavila specifikacije i fotografije krosovera HR-V za evropsko tržište. Obnavljanjem ovog modela japanski proizvođač ponovo će imati konkurentan automobil u segmentu malih SUV vozila u Evropi.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.02.2015.

12:17

Default images

Produkcijska Honda HR-V vizuelno se ne razlikuje od prototipa koji je prikazan na salonu automobila u Parizu u jesen 2014.

Iako je reč o relativno malom, pod-kompaktnom automobilu, novi HR-V ima prostran i funkcionalan enterijer zahvaljujući između ostalog i Hondinim modularnim "Magic Seat" sedištima koja omogućavaju brojne konfiguracije sedenja.
Rezervoar za gorivo je premešten ispod prednjih sedišta, tako da je povećana zapremina prtljažnika i spuštena pozicija zadnje klupe.

Zadnja sedišta moguće je potpuno preklopiti čime se dobija potpuno ravan pod, što je pogodno za transport kabastih i velikih predmeta.

Osim toga, sedalni delovi mogu se postaviti i u vertikalan položaj, pa se iza vozača i suvozača dobija koristan prostor.
Zapremina prtljažnika iznosi od 453 litra, u konfiguraciji sa uspravnim naslonima zadnjih sedišta, do 1.026 litara, kada su nasloni preklopljeni.
U jeftinijim paketima opreme, kupcima će na raspolaganju biti multimedijalni sistem sa petoinčnim ekranom, dok je u skupljim verzijama dostupan displej dijagonale 7 inča.

Sistem omogućava nekoliko načina povezivosti sa mobilnim uređajima - USB, HDMI, Bluetooth, Wi-Fi i MirrorLink.
Za bezbednost će se starati brojni sistemi asistencije među kojima su Advanced Driver Assist, City Brake Active Assist, Intelligent Speed Assist, Lane Departure Warning, Forward Collision Warning, High-beam Support i Traffic Sign Recognition.
Motorizacija obuhvata 1.5 litarski i-VTEC benzinac sa 130 ks (96 kW) i 1.6 litarsku i-DTEC dizel jedinicu koja proizvodi 120 ks (88 kW).

Oba motora standardno su uparena sa manuelnim menjačem sa 6 brzina, a kao opcija može se izabrati i menjač sa kontinualno-promenljivim sistemom prenosa (CVT).
Honda HR-V u evropske prodajne salone stiže u leto 2015, kada će biti poznata i cena ovog modela.

Pogledajte galeriju fotografija Honde HR-V

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: