GTA Spano stiže u Ženevu

Možda će u Ženevi najviše posetilaca privući štand španske kompanije GTA Motor. Ipak će se na njemu naći prvi španski superautomobil.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 16.02.2011.

07:10

Default images

Iako je široj javnosti predstavljen 2010. godine u Monaku, "super Španac" ne prestaje da privlači pažnju, možda baš zato što je prvenac kompanije GTA Motor. Ili možda zato što je razvijan dugi niz godina.
Ovaj supermobil težak je 1350 kilograma, a desetocilindrični motor smešten je centralno. GTA Spano pogoni V10 motor koji proizvodi 780 KS i 920 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Uz doplatu se može dobiti mogućnost korišćenja bio-etanola za pogon, što snagu povećana na 840 KS. Zapremina rezervoara je 120 litara.
Snaga se putem sedmostepenog menjača šalje na zadnje točkove. U opciji će biti i automatski menjač ili sekvencijalni sa komandama na volanu ili ručni.
Kada ide na standardno gorivo, Spano od 0 do 100 km/h stiže za 2,9 sekundi, a maksimalna brzina ograničena je na 350 km/h.

Kočenje je prepušteno ugljenično-keramičkim diskovima prečnika 380 mm, sa šestoklipnim kočionim klještima.
Španski supersportista dugačak je 4,65, širok 1,98, a visok je 1,20 metara. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2,8 metara.
Enterijer prvog španskog superautomobila ima luksuznu kožu, klimu, Bluetooth, utičnicu za iPod i audio-sistem.
GTA Spano biće proizveden u samo 99 primeraka, a cena bi trebalo da bude oko 600.000 evra.

Pročitajte više o prvom španskom superautomobilu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: