Kineski Faw posetio Zastavu

Delegacija kineske kompanije "Faw" obišla je Grupu "Zastava vozila" u Kragujevcu, gde se upoznala sa potencijalima fabrika kamiona i automobila koje su u predtenderskom postupku za privatizaciju.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 11.03.2008.

08:00

Default images

Posle obilaska proizvodnih pogona, pomoćnik generalnog direktora kineske kompanije Ksin Hjaugung izjavio je novinarima da je "današnja poseta početak saradnje" i da će uslediti analiza potencijala kragujevačke "Zastave".

Zamenik direktora Republičke agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković najavio je raspisivanje tendera za Fabriku automobila sredinom aprila, a današnji dolazak predstavnika kineske kompanje ocenio kao prvu značajniju posetu Fabrici automobila, za koju je u decembru prošle godine objavljen predtenderski postupak.

Reč je o ozbiljnom investitoru sa kojim ćemo uskoro posetiti i Pribojski "Fap", rekao je Cvetković i objasnio da se radi o uzvratnoj poseti kineskih privrednika, jer je državna delegacija Srbije u decembru 2007. godine posetila tu kompaniju.
Kompanija "Faw" najveća je državna kompanija koja godišnje proizvede blizu milion i po vozila, ima 130.000 zaposlenih u šest fabrika u Kini, rekao je Cvetković i dodao da ta kompanija ima i zajednička ulaganja sa velikim evropskim i japanskim proizvođačima automobila za kinesko tržište.

Pored automobila, Kompanija "Faw" proizvodi i specijalna vozila, autobuse i kamione.

Cvetković je najavio dolazak i drugih potencijalnih investitora narednih nedelja, među kojima, kako je rekao i jednog evropskog proizvođača automobila.

Generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević ocenio je da je reč "o ozbiljnoj poseti koja je veoma dobro pripremljena", te i da su "partneru dati jasni i precizni podaci o mogućnostima kragujevačkih fabrika automobila i kamiona".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: