Osveženi Mercedes C klase stiže u prodajne salone

Mercedes je na sajmu automobila u Ženevi predstavio restilizovanu familiju modela C klase čija prodaja počinje ovog leta.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.04.2018.

15:02

Osveženi Mercedes C klase stiže u prodajne salone

Nakon četiri godine, koliko je aktuelna C klasa u prodaji, nemački proizvođač restilizovao je svoj najvažniji model u gami.

Promene na spoljašnjosti obuhvataju nove LED farove, za koje u Mercedesu kažu da se sastoje od po 84 nezavisno upravljiva svetlosna izvora koji automatski menjaju svetlosni snop u zavisnosti od saobraćajne situacije.
Unutrašnjost je takođe u znatnoj meri nepromenjena, ali tu su sada novi sadržaji preuzeti iz najluksuznijeg Mercedesovog modela, S klase, uključujući opcionu 12,3 inčnu digitalnu instrument tablu rezolucije 1920 x 720 piksela.

Nov je i multifunkcionalni volan sa komandama osetljivim na dodir, kao i unapređeni tačped sa haptičkim odzivom, pomoću koga se upravlja multimedijalnim sistemom.

Mercedes je saopštio da je kupcima na raspolaganju i poboljšani hed-ap displej i novi opcioni 10,25 inčni ekran multimedijalnog sistema. Unapređena je i ponuda dezena presvlaka sedišta i tapacirunga, a opseg glasovnih komandi proširen je i na uključivanje grejanja u sedištima.
Mercedes C klase za 2019. opremljen je najnovijim sistemima asistencije, koji omogućavaju poluautonomnu vožnju, u određenim situacijama i na određenim putnim deonicima.

Ovo je postignuto zahvaljujući, između ostalog, i novoj kameri i radaru koji omogućavaju da auto “vidi” i do 500 metara ispred.
Mercedes je u nekim zemljama već počeo da prima uplate za tri modela – dva benzinca i jednog dizelaša.

Osnovni model, C200, opremljen 1.5 litarskim benzinskim motoroma sa 184 ks (135 kW) i 280 Nm, i devetobrzinskim automatikom, u verziji sa zadnjim pogonom u Nemačkoj košta od 39.948 evra.

Mercedes C klase sa istim motorom, ali sa 4Matic pogonom na sva 4 točka, skuplji je za 2.380 evra.
Dizel opcija, C220d, koja ispod haube ima 2.0 litarski agregat sa 194 ks (143 kW) i 400 Nm, uparen sa pomenutim automatikom, ima startnu cenu od 42.328 evra.

Najjeftiniji karavan u Nemačkoj košta 41.614 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: