Automobili

Četvrtak, 27.09.2012.

11:02

Opel ADAM koštaće od 11.500 evra

Kao što je i najavio, Opel je na auto-salonu u Parizu saopštio cenu svog novog automobila koji svetsku premijeru ima upravo na ovoj manifestaciji. Preporučena maloprodajna cena modela ADAM u Nemačkoj kreće od 11.500 evra za verziju sa 1.2 litarskim benzinskim motorom snage 51 kW/70 KS.

Izvor: B92

Default images

Opel ističe da ADAM nije samo mali gradski automobil, već i vozilo koje kupcima nudi veliki broj opcija za personalizaciju. Opcije individualizacije između ostalog uključuju izbor izgleda „neba”, pozadinsko osvetljenje, dekor panele na instrument tabli i dizajn točkova.

U Opelu kažu da su težili da mnoge različite opcije za dalju individualizaciju automobila budu pristupačne. Na primer, za jedinstveni izgled “plafona” u automobilu sa više od 60 LED sijalica stvara utisak zvezdanog noćnog neba i može se naručiti za 380 evra.

Pored osnovnog 1.2 litarskog agregata, u ponudi su još dva 1.4 litarska motora, sa 87 i 100 ks. Svi motori su dostupni sa ecoFLEX tehnologijom, uključujući Start/Stop sistem, a upareni su sa petostepenim manuelnim menjačem. Maksimalna brzina Opela ADAM iznosi 185 km/h.

Novi model već se može konfigurisati online preko Opelove internet strane, koja je posebna za svaku zemlju, a zvanična prodaja počinje u januaru 2013. godine, kada će biti poznate i cene na našem tržištu.

Više informacija o premijerama na sajmu automobila u Parizu možete pročitati u našem Specijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: