Automobili

Ponedeljak, 24.09.2012.

15:15

Prve fotografije Mercedesa CLA

Dok se proizvođači autombila trude da što duže zadrže u tajnosti izgled svojih najnovijih modela, “špijunski” fotografi ih vrebaju na svakom koraku, pa i na udaljenim lokacijama, poput ove na Islandu. Tako je Mercedes CLA po prvi put snimljen bez kamuflaže.

Izvor: B92

Default images

U Mercedesu su odabrali ovu udaljenu lokaciju kako bi testitirali prototip modela CLA.

I dok je automobil tokom vožnje po javnim putevima u okolini bio zaštićen od radoznalih pogleda kamuflažnom folijom, na parkingu hotela u kom je bila Mercedesova baza vozilo je potpuno razotkriveno.
Kao što je i najavljeno, model CLA baziran je na konceptu Mercedes Concept Style Coupe, koji je imao premijeru na Sajmu automobila u Pekingu u aprilu 2012. godine.

U odnosu na koncept, izmenjen je dizajn nekih detalja poput branika, maske hladnjaka i retrovizora. Prednji branik i farovi oblikovani su po ugledu na novu A klasu, dok maska hladnjaka ima samo jednu horizontalnu lajsnu, po čemu automobil više podseća na kupe-limuzinu CLS.

Bočna strana profilisana je pomoću dve linije koje se pružaju celom dužinom automobila, od njegovog prednjeg do zadnjeg krila.
Mercedes CLA sa A klasom deli i MFA platformu, a očekuje se i da će imati i zajedničku paletu motora, u koje spadaju i 2.0 litarski benzinac sa 211 ks i novi 2.2 litarski CDI agregat sa 170 ks.

Novi Mercedesov model proizvodiće se u Kečkemetu, a još uvek nije potvrđeno da li će ovaj automobil imati premijeru na predstojećem Sajmu automobila u Parizu.

Foto: thetruthaboutcars.com

Pročitajte više o Mercedesu Concept Style Coupe.

Vozili smo novi Mercedes A klase.

Pogledajte video snimak maskiranog prototipa Mercedesa CLA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: