Automobili

Ponedeljak, 10.09.2012.

09:50

Galerija: Range Rover za 2013.

Četvrta generacija Range Rovera predstavljena je 6. septembra na svečanosti u Kraljevskoj baletskoj školi u Londonu. Široj javnosti, luksuzni britanski SUV biće prezentovan na auto-salonu u Parizu, krajem septembra 2012.

Izvor: B92

Default images

Uoči sajamske premijere, kompanija Land Rover objavila je i niz fotografija novog Range Rovera.

“Novi Range Rover očuvao je svoju suštinu – jedinstveni karakter koje u sebi spaja luksuz, performanse i neuporedive osobine vozila sposobnog da se kreće po svim terenima”, izjavio je na svečanoj prezentaciji u Londonu direktor kompanije Land Rover, Džon Edvards (John Edwards).
Land Rover ranije je saopštio da je prilikom izrade šasije i karoserije obilato korišćen aluminijum. Na taj način, vozilo je postalo lakše za oko 420 kg, što će doprineti boljem upravljanju i nižoj potrošnji goriva.

“Koristeći čiste i prepoznatljive linije Range Rovera, uz novu, revolucionarnu laganu konstrukciju, učinili smo korak dalje kada je reč o komforu, rafiniranosti i voznim karakteristikama”, dodao je Edvards.
Četvrtu generaciju Range Rovera pokretaće 5.0 litarski V8 benzinski motor sa kompresorom i 510 ks, zatim 3.0 litarski V6 dizel agregat sa 258 ks, kao i 4.4 litarski V8 dizelaš, poznat iz još uvek aktuelnog modela. Ovaj motor u stanju je da razvije 339 ks.

Sve tri verzije biće povezane sa osmostepenim automatskim menjačem.

Pogledajte kako izgleda novi Range Rover u vožnji:



Land Rover je potvrdio i da će novi Range Rover u nekim evropskim zemljama, kao i u Aziji, biti ponuđen kupcima i u hibridnoj dizel verziji.
Za pogon će biti zadužen novi hibridni agregat kompanije Jaguar-Land Rover, koji se pored 3.0 litarskog V6 turbo dizel motora sastoji i od elektromotora i litijum-jonskih baterija.

Britanski proizvođač za sada je jedino saopštio da će emisija CO2 kod hibridne verzije iznositi 169 g/km.
Èetiri generacije Range Rovera
Novi Range Rover biće dostupan u preko 170 zemalja širom sveta, a isporuke prvim kupcima očekuju se već krajem 2012. Cena u Velikoj Britaniji startuje od 71.295 funti (oko 89.000 evra).

Pogledajte galeriju fotografija novog Range Rovera.

Pročitajte više o novom Range Roveru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: