Automobili

Utorak, 16.04.2013.

08:50

Novi Nissan Qashqai stiže u novembru 2013.

Druga generacija Nissanovog krosovera doneće inovativna rešenja, kako na polju dizajna, tako i u pogledu tehnologije, najavio je potpredsednik Nissana, Endi Palmer (Andy Palmer).

Izvor: B92

Default images

"Ne očekujte da će novi Qashqai ličiti na tek malo zaobljeniju aktuelnu verziju", poručio je Palmer u izjavi za britanski Auto Express.

Kako će zaista izgledati Qashqai II kada bude predstavljen ove jeseni, možemo samo da naslutimo, ali neke naznake o dizajnu njegove spoljašnjosti mogli smo da vidimo na konceptu Hi-Cross koji je prikazan na ženevskom auto-salonu 2012. godine. U svakom slučaju treba očekivati vozilo sa agresivnijim izgledom prednjeg dele karoserije i naglašenijim bokovima.

Qashqai druge generacije biće postavljen na novu, modularnu platformu koja je namenjena za različite modele srednje veličine iz Renault-Nissan alijanse, od sledećeg Megana, do novog Nissana X-Trail. Platforma je dizajniran tako da može da podrži i vozila sa Plug-in Hybrid pogonskim sistemima.
Nissan Hi-Cross Concept iz 2012.
Što se tiče motora, predviđa se da će izmeđi ostalih biti dostupan i 1.6 litarski turbo-dizelaš koji će biti preuzet iz prve generacije modela Qashqai, a njegova CO2 emisija biće spuštena na ispod 100 g/km. Spominje se i 1.2 litarski turbo-benzinac sa 114 ks i 190 Nm, koji će zameniti aktuelni 1.6 litarski benzinski motor.

Novi Qashqai imaće premijeru u novembru 2013, a na tržištu će se pojaviti početkom 2014. godine. Palmer je potvrdio da se za 2015. godinu priprema i Plug-in Hybrid verzija.

Automobil će se proizvoditi u Nissanovoj fabrici u Sanderlendu, u Velikoj Britaniji, a očekuje se da se po ceni neće razlikovati od aktuelnog modela.

Vozili smo Nissan Qashqai 1.6 dCi.

Nissan Qashqai među 10 najprodavanijih modela u Evropi 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: