Automobili

Ponedeljak, 15.04.2013.

13:10

Šumaher i Mercedes unapređuju sigurnost

Mercedes je angažovao sedmostrukog šampiona Formule 1 kako bi unapredio sigurnosne sisteme na budućim modelima tog proizvođača.

Izvor: B92

Default images

Mihael Šumaher (Michael Schumacher) i Mercedes proširuju saradnju i izvan oblasti auto-moto sporta i F1 takmičenja. Kako je saopštio nemački proizvođač, Šumaher će pre svega biti angažovan na razvoju budućih sigurnosnih i drugih automobilskih sistema pod zajedničkim nazivom Intelligent Drive.

Takođe, bivši prvak Formule 1 imaće i ambasadorsku ulogu jer će širom sveta promovisati nove tehnologije koje će se ugrađivati u buduće Mercedesove modele.

U nemačkoj kompaniji podsećaju da je Šumaher godinama unazada učestvovao u akcijama koje su za cilj imale poboljšanje bezbednosti na putevima, a da će ubuduće pomagati u toj oblasti i Mercedesu.

"Vozeći Formulu 1 naučio sam da uvek morem da budem fokusiran na budućnost, da ne 'spavam na lovorikama' i da treba stalno da se usavršavam. U tome su mi asistenciju pružala najnovija tehnološka dostignuća koje sam koristio u sticanju prednosti u odnosu na konkurenciju", rekao je Šumaher.

"Zbog toga sam postao veliki pristalica sigurnosnih sistema kako u auto-moto sportu, tako i u običnim serijskim modelima", objašnjava Šumaher svoju ulogu u novom partnetrstvu sa Mercedesom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: