Automobili

Ponedeljak, 18.03.2013.

11:21

Kako zameniti Maybach?

Mercedes će 15. maja predstaviti novu S klasu koja će obuhvatiti nekoliko modela, a planirano je da najluksuznija verzija zameni odlazeći Maybach.

Izvor: B92

Default images

Na interentu su se pojavile fotografije test prototipa sledeće generacije Mercedesa S klase koji bi mogao da bude upravo naslednik Maybacha o kome se govori.

Ovaj automobil nešto je duži od standardne S klase, koja je takođe prikazana na jednoj od fotografija, a ima i znatno šire B stubove i veća zadnja vrata.

Konstruktivne izmene imaju za cilj da uglednim i bogatim vlasnicima, državnicima i VIP ličnostima omoguće veći komfor na zadnjim sedištima automobila. Pored toga, njima će na raspolaganju biti i tehnološki najsavremeniji multimedijalni uređaji i različiti sistemi koje je Mercedes pripremio za novu S klasu.
Standardni Mercedes S klase (levo) i moguæi naslednik Maybacha (desno)Foto: carscoop.blogspot.com
Detalji spoljašnjosti prototipa su zamaskirani, ali ne očekuju se veće stilske izmene u odnosu na standardni Mercedes S klase.

Automobili iz S klase koji će zameniti Maybachove modele najverovatnije će ispod haube imati V12 twin-turbo pogonsku jedinice, dok bi prema nekim najavama u ponudi kasnije mogao da se nađe i model sa hibridnim pogonom.

Mercedes je 2012. doneo definitivnu odluku da ugasi brend Maybach zbog slabe prodaje, a proizvodnja je prekinuta u decembru iste godine.

Pročitajte više o novoj Mercedesovoj S klasi.

Pročitajte o tehnologijama koje će koristiti nova S klasa.

Pročitajte o istorijatu Mercedesa S klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: