Automobili

Utorak, 10.01.2012.

13:00

Toyota Yaris Hybrid

Toyota je na ženevskom sajmu predstavila serijsku verziju modela Yaris sa hibridnim motorom. To je prvi automobil iz B segmenta koji će imati hibridni pogon.

Izvor: B92

Default images

Koncept Toyote Yaris sa hibridnim pogonom prikazan je na sajmu automobila u Ženevi 2011. godine, a serijska verzija pokazuju da dizajneri nisu previše odstupili od prvobitne ideje.

U odnosu na standardni Yaris treće generacije, Hybrid je pretrpeo stilske izmene, i to najviše na prednjem delu automobila.

Napred dominira velika, trapezoidna maska hladnjaka, a redizajniran je čitav prednji branik.
Kako bi pogonski sistem prilagodili manjem vozilu, kao što je Yaris, u Toyoti su morali da olakšaju hibridni motor, tako da on ima 20 procenata manju težinu od onog koji pokreće Auris Hybrid.

Yaris Hybrid uz električni, pokretaće i 1.5 litarski benzinac, ukupna snaga vozila je 100 ks, a deklarisana emisija CO2 iznosi 79 g/km.

Na sajmu u Ženevi izložen je uzdužno presečeni primerak ovog automobila, tako da posetioci mogu da vide kako izgleda i koliko malo prostora zauzima pogonski sklop hibridnog Yarisa.
Toyota Yaris sa hibridnim pogonom očekuje se u prodajnim salonima ubrzo nakon sajma automobila u Ženevi 2012. godine.

Japanska kompanija izložila je na ženevskom salonu i hibride iz porodice Prius, kao što je Plug-in verzija treće generacije ovog automobila sa CO2 emisijom od svega 49 g/km i proširenu Prius Plus varijantu koji po pređenom kilometru emituje 96 grama ugljen-dioksida.

Prikazan je i hibridni koncept malog gradskog automobila FT-Bh, kao i NS4 koncept koji pokazuje kako bi mogao da izgleda naslednik Priusa.

Više fotografija izloženih automobila možete pogledati u našoj Galeriji.

Pratite naš specijal o Sajmu u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: