Automobili

Sreda, 04.12.2013.

14:36

Dacia Duster kao rumunski "hamvi"

Na vojnoj paradi koja je održana u Bukureštu povodom nacionalnog praznika, 1. decembra, javnosti su prikazani specijalno opremljeni primerci modela Duster. Među njima je bila i vojna verzija ovog automobila namenjena rumunskim oružanim snagama.

Izvor: B92

Default images

Zemlje sa razvijenom automobilskom industrijom za potrebe policijskih, vojnih i drugih javnih i državnih službi često koriste vozila iz sopstvene proizvodnje.

Ni Rumunija nije izuzetak. Na paradi koja je organizovana u glavnom gradu susedne države, u defileu ispod luka bukureštanske Trijumfalne kapije, učestvovao je i modifikovani, vojni Duster.

Ovo transportno terensko vozilo nastalo je u saradnji sa Renault rumunskim inženjerskim centrom (RTR) i prilagođeno je NATO standardima. Osim upečatljive krovne nadogradnje na kojoj se nalazi mitraljez, vojni Duster ima dodatna ojačanja koja treba da zaštite podvozje, motor, menjač, zadnji diferencijal i rezervoar za gorivo od neprijateljske vatre.
Detalji o pogonskom agregatu i eventualnim modifikacijama nisu saopšteni, ali s obzirom da je vozilo znatno teže od standardnog modela, zbog oklopljenih delova i drugih dodataka, pretpostavlja se da su i u pogonskom sistemu izvršene značajne izmene.

Pored vojnog Dustera, u povorci su učestvovala i vozila drugih službi: policije, vatrogasaca, žandarmerije, pogranične policije...

Više fotografija modela Duster za specijalne namene pogledajte u Galeriji.

Pročitajte o civilnom modelu Dacia Duster za 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: