Automobili

Ponedeljak, 18.06.2012.

13:32

Zašto ljude mrzi da koriste pojas?

Vozač Lade sa video snimka koji vam prenosimo imao je dosta sreće u udesu koji je lako mogao da se završi tragično po njega.

Izvor: B92

Default images

Postoji više razloga zašto su izmišljeni sigurnosni pojasevi i zbog čega je njihovo korišćenje obavezno.

Njihova najvažnija funkcija je da zaštite vozača i putnike od povreda koje nastaju kao posledica udara automobilom u pokretnu ili nepokretnu prepreku, kada telo i nakon zaustavljanja vozila nastavlja usled inercije da se kreće u smeru u kojem se do tada kretao automobil.

Iz istog razloga pojasevi su korisni i prilikom naglih, nepredvidivih kočenja.

Na osnovu ishoda saobraćajne nesreće, koja je zabeležena na snimku kamere iz drugog vozila, vidimo da pojas može da posluži i da spreči ispadanje iz automobila tokom udesa:



Iako je nakon udarca u stub vozač Lade ispao iz automobila, imao je dosta sreće jer se drugo vozilo, koje je moglo da naleti na njega i da ga pregazi, zaustavilo nekoliko metara ranije. Srećna okolnost bila je i što je pao na zemljanu površinu, a ne na asfalt, gde udarac glavom može da bude smrtonosan.

Pogledajte još jedan sličan slučaj ispadanja iz vozila tokom sudara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: